El Sant Pare, després de l'Àngelus d'aquest diumenge, obrirà un període amb activitat pública que serà virtual
PAPA FRANCESC 
Crida del Papa a "aturar la sang innocent a Nagorno Karabakh"
Al final de l'Àngelus, Francesc expressa dolor pel conflicte del Caucas i recorda "les poblacions afectades pel terratrèmol al Mar Egeu"
@IgnasiMiranda 01/11/2020

El Papa ha fet aquest diumenge una nova crida internacional a "aturar el vessament de sang innocent a Nagorno Karabakh". Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha tornat a expressar el seu dolor pel conflicte que es viu al Caucas. A més, el pontífex ha invitat tots els creients a "pregar per les poblacions de la zona del mar Egeu, afectades per un fort terratrèmol". Igualment ha anunciat que celebra Missa aquest dilluns, Commemoració dels Fidels Difunts, al Cementiri Teutònic del Vaticà, en memòria de totes les persones mortes. D'altra banda, el Sant Pare ha recordat la beatificació, aquest dissabte a Hartford (Estats Units) del sacerdot diocesà Michael McGivney, fundador dels Cavallers de Colom, un home "compromès amb l'evangelització que va atendre les necessitats dels més vulnerables mitjançant l'ajuda mútua". Ha expressat el seu desig "que l'exemple del nou beat estimuli tothom a donar cada vegada més testimoni de l'evangeli de la caritat".

El bisbe de Roma també ha invitat els creients, durant la reflexió de la pregària mariana, a "anar contracorrent de la mentalitat del món, com han fet els sants". Coincidint amb la Solemnitat de Tots Sants, el Papa ha animat tothom a reflexionar sobre l'exemple de moltíssims cristians que han estat testimonis de l'esperança i models segurs del camí basat en les Benaurances. En aquesta línia, ha recordat que els sants "són els testimonis més autoritzats de l'esperança cristiana, perquè l'han viscuda plenament en la seva existència, entre alegries i sofriments, posant en pràctica les Benaurances". Francesc ha recordat que aquest full de ruta proposat per Jesús "ressona avui en la litúrgia i alhora és el camí de la santedat". En aquest sentit, ha subratllat la segona benaurança i la tercera, que "comencen aquí a baix i acaben amb Crist".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET