SOLIDARITAT Foto: Mans Unides
Arriba una nova edició de les “24 hores” de Mans Unides
Amb el lema “Encén la flama” es vol oferir un símbol d’esperança
Redacció 12/11/2020

Mans Unides “il·lumina” cada any la vida de milions de persones als països del Sud, a través dels gairebé 600 projectes de desenvolupament als quals dona suport en 57 països. I cada any, des del 2013, crea també un canal virtual perquè aquesta llum de desenvolupament viatgi de Nord a Sud. Són les 24 hores de Mans Unides.

Sota el lema Encén el teu compromís, el  14 de novembre, a partir de les 20.00, tindrà lloc la VIII edició d’aquesta iniciativa de sensibilització, que es desenvoluparà amb un objectiu clar: crear un halo de llum virtual que il·lumini el món per acabar, junts, amb les parts fosques causades per la fam, les desigualtats i les injustícies que continuen existint.

Una edició marcada per la pandèmia que sofreix el món des de començaments de 2020 les xifres dels quals estan tornant a empitjorar aquests dies. Si al Nord les conseqüències han estat, i continuen sent, molt greus, als països del Sud han suposat un cop afegit a la seva ja dramàtica situació.

Per això, Mans Unides vol que la llum que cada any sorgeix de la Campanya “24 hores” serveixi com a símbol d’esperança, d’unió entre persones i pobles, de solidaritat i fraternitat.

Una acció senzilla, accessible a tots, que mitjançant un senzill gest busca oferir a la societat la manera de mostrar, de manera activa, la seva solidaritat amb els països del Sud i amb les persones que hi viuen.

Una foto amb una espelma encesa pot convertir-se en un símbol de l’esperança en un món millor. Centenars de llums que, juntes, portaran la llum de la solidaritat, de manera virtual, a aquelles zones del món que no sols pateixen la pandèmia del coronavirus, sinó tremendes situacions de pobresa, fam, conflictes armats, desplaçaments forçats...

Com participar-hi?

Qualsevol persona pot sumar-se a la VIII edició de les 24 hores de Mans Unides amb la seva foto per a “Encén la Flama” de dues formes diferents:

Enviant la foto abans del 5 de novembre per correu electrònic a enciendelallama@manosunidas.org, indicant procedència.
Pujant-la a les seves xarxes socials ÚNICAMENT entre les 20 hores del dissabte 14 de novembre i abans de les 20 hores del diumenge 15, amb l’etiqueta #EnciendeTuCompromiso.

Les fotos hauran de contenir una espelma encesa, qualsevol espelma, de qualsevol grandària, amb logo de Mans Unides o sense. I podran recollir una selfie, un grup de persones, o simplement, un lloc o escena bonica.

A la llarga cadena de llums que es formaran de Nord a Sud i de Sud a Nord el 14 de novembre proper, s’hi sumaran diversos rostres coneguts de la societat espanyola, persones destacades del món de l’espectacle, el periodisme, el cinema, la política o la literatura, entre altres, que han volgut mostrar el seu suport a Mans Unides unint-se a aquesta iniciativa. Les seves fotos seran donades a conèixer quan comencin les 24 hores de la VIII edició.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET