El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, en el moment de posar-se la vacuna
INTERNACIONAL 
Israel vacuna més d'un quart de la població: gairebé dos milions
Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, atribueix aquest bon resultat a "les decisions del govern de Netanyahu"
Redacció 18/01/2021

Israel protagonitza en aquests moments la taxa de vacunació més alta de tot el món: gairebé dos milions dels 9,5 milions d'habitants i, per tant, un de cada quatre ciutadans. El govern d'aquest país, de dimensions similiars a Catalunya, ha anunciat en les darreres hores un nou pas en la gestió del Covid-19. Ha determinat que tots els qui hagin rebut la segona dosi de la vacuna hauran d'esperar una setmana després de la punxada i després podran saltar-se el confinament. Estem davant del país que està vacunant a un ritme més elevat. Els Emirats Àrabs Units està en el 17%, Bahrain en el 6, Regne Unit al 5,4% i els Estats Units en el 3,7. Amb més del 25 per cent, Israel lidera de llarg la classificació. Aquest dilluns, en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el president de l’Associació Catalana Amics d’Israel (ACAI), Toni Florido, ha destacat que les decisions que ha pres el govern de Benjamin Netanyahu  han estat “determinants” per assolir aquests bons resultats. 

Florido ha explicat que, entre altres mesures, “el primer ministre va oferir pagar més perquè Pzifer li donés més dosis de vacunes, gestió amb la qual va eliminar molta burocràcia”. Igualment el president d'ACAI ha recordat que, “a Israel, es vacuna les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana”. D’altra banda, Toni Florido ha assegurat que “els mateixos palestins tenen el seu propi sistema sanitari” i que, per tant, són “responsables de la seva propia vacunació”.

Es pot escoltar el programa A Primera Hora AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET