El Sant Pare no ha pogut presidir la Missa aquest Diumenge de la Paraula, per un nou atac de ciàtica
PAPA FRANCESC 
El Papa diu que "la salvació no és automàtica" i "cal conversió"
En la pregària de l'Àngelus, Francesc anima tothom a "canviar de mentalitat i de vida, per no seguir mai models del món, sinó el de Déu"
@IgnasiMiranda 25/01/2021

El Papa ha recordat aquest diumenge que "la salvació no és automàtica, sinó que requereix la conversió". Durant la seva reflexió emmarcada en l'Àngelus del Diumenge de la Paraula de Déu, Francesc ha invitat, com Jesús, a la conversió, per assegurar que "es tracta de canviar de mentalitat i de vida, per no seguir mai més els models del món, sinó el de Déu". En comentar el fragment evangèlic d'aquest Diumenge III durant l'any, el pontífex ha fet seves aquestes paraules de Jesús: «El temps s'ha complert i el Regne de Déu és a prop; convertiu-vos i creieu en l'Evangeli». En Sant Pare ha destacat, a més, que "Jesús no feia servir mitges paraules", sinó que el seu missatge "ens invita a reflexionar sobre dos temes essencials, que són el temps i la conversió".

D'una banda, el bisbe de Roma ha explicat que, en aquest text de l'evangelista Marc, "cal entendre el temps com la durada de la història de la salvació realitzada per Déu i, per tant, el temps acomplert". Igualment ha comentat que "és aquell en què aquesta acció salvífica arriba al seu cim, a la seva plena actuació, un moment històric en què Déu ha enviat el Fill al món i el seu Regne s'ha fet "més proper que mai". En un altre moment, el Papa ha aclarit que "la salvació no és automàtica, sinó un do d'amor que ofereix a la llibertat humana". Francesc ha recordat que, "sempre que es parla d'amor, es parla de llibertat", perquè "l'amor sense llibertat no és amor, sinó que es tracta segurament d'interès, por i moltes coses, però l'amor és sempre lliure". En aquesta línia, ha afegit que aquest amor, "tot i ser lliure, requereix la conversió", que significa "canviar de mentalitat i canviar de vida". El pontífex ha subratllat que tot plegat "és un canvi decisiu de visió i d'actitud", ja que el pecat, i en concret "el de la mundanalitat", va portar al món una mentalitat "que tendeix a l'afirmació d'un mateix contra els altres,i fins i tot contra Déu".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET