El Sant Pare ha resat l'Àngelus aquest diumenge des de la biblioteca del Palau Apostòlic
PAPA FRANCESC 
El Papa institueix la Jornada Mundial dels Avis i la Gent Gran
Al final de l'Àngelus i després de recordar el poder guaridor de Jesús, Francesc anuncia que aquest dia serà l'últim diumenge de juliol
@IgnasiMiranda 01/02/2021

El Papa ha anunciat aquest diumenge la institució de la Jornada Mundial dels Avis i la Gent Gran. L'ha fixada per al quart diumenge de juliol, molt a prop de la memòria litúrgica dels sants Joaquim i Anna, avis de Jesús. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha tingut, amb la concreció d'aquest dia, un record per a les persones grans, també a les portes de la festa de la Presentació del Senyor, la Candelera, dedicada cada 2 de febrer igualment a les persones grans. A partir d'ara, el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida anunciarà les iniciatives addicionals que acompanyaran aquesta commemoració de finals de juliol. L'organisme de la Santa Seu, a més, invita les parròquies i les diòcesis de tot el món a trobar formes de celebrar la nova Jornada Mundial dels Avis i la Gent Gran que s'adaptin, a nivell local, al propi context pastoral.

D'altra banda, dins aquesta trobada pública dominical, el pontífex ha recordat la celebració, aquest mateix diumenge, de la Jornada Mundial dels Malalts de Lepra, establerta des de fa 60 anys per a l'últim diumenge de gener. Ha demanat als responsables de les nacions que treballin per al tractament d'aquesta malaltia i per a la inclusió social de tots els afectats. En un moment concret de la pregària mariana, un grup de joves de l'Acció Catòlica ha estat al costat de Papa coincidint amb el final de la tradicional trobada de la "Caravana de la Pau", una iniciativa que s'ha fet també aquest any "malgrat l'emergència sanitària, amb l'ajuda de pares, educadors i sacerdots assistents". El Sant Pare ha elogiat "que s'hagi dut a terme aquesta bonica iniciativa" tot i els entrebancs.

I en el missatge de l'Àngelus a partir de la litúrgia de la Paraula en aquest diumenge IV durant l'any, el bisbe de Roma ha destacat que "Jesús parla amb autoritat divina", i ha animat tothom a "escoltar-lo". Igualment ha recordat que "l'ensenyament de Jesús té la mateixa autoritat de Déu, que parla i actua a partir del que diu". En un altre moment de la reflexió, Francesc ha assegurat que Jesús "predica i guareix", alhora que ha fet una crida als creients perquè es deixin sanar. En aquesta línia, ha proposat que tohom porti sempre un evangeli per trobar-hi fragments com el d'aquest diumenge (del capítol primer de Marc), un text que "relata un dia típic del ministeri de Jesús, amb la predicació i l'obra taumatúrgica de sanació".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET