El Sant Pare, en la celebració del Dia Internacional de la Fraternitat, ha condemnat novament "la indiferència"
PAPA FRANCESC 
El Papa assegura que "la fraternitat és el gran repte del segle"
En una trobada virtual amb el gran imam d'Al-Azhar i el secretari general de l'ONU, Francesc diu que "és la frontera per construir la pau"
@IgnasiMiranda 04/02/2021

El Papa ha assegurat aquest dijous que "la fraternitat és el gran repte del segle XXI". Durant la seva participació en la celebració del Dia Internacional de la Fraternitat Humana, Francesc ha recordat que, "si respectem les nostres cultures i tradicions diferents, les nostres ciutadanies diferents, es construeix la fraternitat". En la mateixa línia, ha afegit que "o som germans o ens destruïm". El pontífex ha presentat aquest gran valor com "la frontera sobre la qual hem de construir la pau", i ha dit que "no cal la guerra per fer enemics". Igualment ha subratllat que "el moment actual és el de l'escolta i l'acceptació sincera". Aquesta intervenció del Sant Pare s'ha produït en el marc d'una trobada virtual organitzada pel xeic Mohammed Bin Zayed a Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs, un diàleg que ha comptat també amb la participació del Gran Imam d'Al-Azhar, Ahmed Al-Tayyeb, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres i altres personalitats.

En un altre moment, el bisbe de Roma ha explicat que dir "germans i germanes" és la clau per impulsar un món nou, i s'ha referit en aquests termes als altres participants de diverses creences. Igualment ha valorat, del gran imam d'Al-Azhar, "la seva gratitud per la companyia en el camí per la reflexió i la redacció del Document sobre la Fraternitat Humana per la Pau Mundial i Convivència Comuna", presentat ara fa dos anys dins el Viatge Apostòlic del Papa als Emirats Àrabs. "El seu testimoni em va ajudar molt perquè va ser valent. Sé que no era una tasca fàcil, però hem pogut fer-la junts i ajudar-nos mútuament", ha assegurat Francesc amb un sincer agraïment, extensiu als organitzadors d'aquesta trobada. Finalment, el pontífex ha subratllat que "no hi ha temps per a la indiferència", i que "no ens podem rentar les mans amb la distància i amb el menyspreu, perquè som germans, nascuts d'un mateix Pare".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET