El Sant Pare ha tornat a sortir a la finestra del Palau Apostòlic, aquest segon diumenge de Quaresma
PAPA FRANCESC 
El Papa recorda les nigerianes raptades i, poc després, les alliberen
Al final de l'Àngelus, elogia "la solidaritat entre els qui pateixen malalties rares" i anima a "dejunar de tafaneries i murmuracions"
@IgnasiMiranda 28/02/2021

El Papa ha recordat aquest diumenge les 317 estudiants segrestades a Jangebe, a l'estat de Zamfara (Nigèria), i ha demanat "el seu alliberament" amb una pregària per elles. Tot just poc després d'aquesta referència en què expressava la seva proximitat a les famílies de les nenes al final de l'Àngelus, el govern de l'estat nigerià ha confirmat l'alliberament de les estudiants, que havien estat raptades a l'escola secundària governamental. Ho ha confirmat, aquest mateix diumenge, un funcionari de l'administració a un canal de televisió de Nigèria. Han estat traslladades després al palau de l'emir d'Anka a l'espera de ser portades després a Gusau, la capital de l'estat. Segons les fonts, les estudiants havien estat retingudes com a ostatges en un bosc, i no està clar si s'ha pagat un rescat pel seu alliberament. El pontífex havia unit la seva veu "a la dels bisbes de Nigèria per condemnar el covard segrest d'aquestes 317 nenes, que van ser tretes de la seva escola", i havia expressat el seu desig "que tornin aviat a casa".

D'altra banda, coincidint amb la celebració aquest diumenge de la XIV Jornada Mundial de les Malalties Rares, el Sant Pare ha animat els membres de les associacions implicades en aquesta realitat, alguns presents a la Plaça de Sant Pere, a "seguir fomentant les iniciatives que donen suport a la investigació i el tractament". També ha mostrat la seva proximitat als pacients, a les famílies i especialment als nens. El bisbe de Roma ha destacat, a més, la importància de la "xarxa de solidaritat entre els familiars i les associacions, en el cas de les malalties rares, perquè així s'ajuda els afectats a no sentir-se sols i a intercanviar experiències i consells". Igualment ha recordat que tenir presents aquests malalts, molts d'ells nens i nenes, expressa "la carícia de l'amor de Déu, la tendresa", i ha invitat tothom a "tenir cura dels qui pateixen aquestes malalties rares i pregar per ells".

I en la reflexió sobre el missatge d'aquest segon diumenge de Quaresma, el Papa ha alertat davant el perill que "la contemplació es converteixi en mandra espiritual". Francesc ha recordat que, "en el camí quaresmal, estem cridats a contemplar, com Pere, Jaume i Joan, l'anticipació de llum de Jesús, però alhora hem de tenir cura" que aquesta contemplació no es converteixi en una mena de passivitat. En aquesta línia, ha comentat que "Jesús mateix, després d'haver-se mostrat, torna a fer baixar els deixebles de la muntanya a la vall". El pontífex ha dit que "també nosaltres hem de tornar a la nostra vida quotidiana, entre els nostres germans i germanes perquè, il·luminats per la seva llum, puguem portar-la i fer-la brillar a tot arreu". Finalment el Sant Pare ha recomanat "un dejuni molt particular que no farà passar gana: el de les tafaneries i les murmuracions". Ha fet una crida a "no parlar malament dels altres i no 'cotillejar' durant aquesta Quaresma". Iguament ha conclòs que "serà útil llegir cada dia un fragment de l'evangeli, actitud que obre el cor al Senyor".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET