RÀDIO ESTEL 
Montserrat alerta de la davallada de peticions per a l’Escolania
Els monjos es mostren preocupats per la caiguda en les entrades, tot i que afirmen que la situació es pot revertir
 03/03/2021


L’Escolania de Montserrat ha tingut aquest últim any poques inscripcions, segurament per la pandèmia. El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha repassat aquest dimecres els 700 anys d’història de l’Escolania i del seu estat actual. Efrem de Montellà, prefecte del cor infantil, ha explicat que “s’ha notat una davallada de les peticions per a l’entrada de nous escolans”. El benedictí ha comentat que “la causa principal és que, el març de l’any passat, no es van poder celebrar les jornades de portes obertes pels primers confinaments, fet que  va comportar que no es poguessin incorporar nous cantaires”. 

El prefecte de l'Escolania de Montserrat ha dit que “de moment aquesta situació no fa que saltin les alarmes però, si no es reverteix aquesta situació, l’Escolania es pot quedar amb la meitat dels nois d’aquí a uns anys”. Per capgirar aquesta situació, els monjos fan una crida a les famílies perquè s’animin a apuntar els seus fills al grup coral. L’Escolania ha convertit enguany la tradicional jornada informativa presencial en unes “Portes obertes permanents”. Les famílies que ho desitgin podran conèixer de manera presencial el projecte educatiu de l’Escolania, com també les seves instal·lacions, tot concertant dia i hora per fer una visita personalitzada.

Paral·lelament, el dilluns 8 de març a les 18.30h, els responsables de l’Escolania faran una videoconferència informativa (webinar) amb les famílies interessades, amb l’objectiu d’explicar-los què és aquest cor i poder-los respondre a totes les preguntes que formulin sobre tota la formació. Per concertar una visita al centre o bé per inscriure’s a la videoconferència informativa, cal fer-ho a través de la pàgina web www.escolania.cat o bé trucant al telèfon 93 877 77 67.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET