ESGLÉSIA CATALUNYA 
Els bisbes confien que el nou Govern de Catalunya sigui més sensible a l’escola cristiana i a l’ensenyament de la Religió
La reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense es fa ressò del viatge del papa Francesc a l'Iraq i de l'Any de Sant Josep
Redacció 04/03/2021

En la darrera reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense, celebrada de forma telemàtica, els bisbes catalans han reflexionat sobre la situació actual de l’ensenyament de la Religió catòlica a l’escola, sobretot a partir de l’aprovació de la LOMLOE, llei orgànica d’Educació vigent a l’Estat espanyol des del 19 de gener del 2021. Els bisbes “veuen amb preocupació el fet que aquesta Llei hagi nascut sense un pacte d’educació precedent que comporti un consens social i polític, així com també que reculli posicionaments adversos al fet religiós i a la seva presència en la vida de l’escola”. En aquest sentit, “confien que el nou govern de Catalunya tingui una millor sensibilitat cap a l’ensenyament de la Religió i cap a les escoles d’iniciativa social, entre elles les que formen part de l’Escola Cristiana de Catalunya”.

En la reunió, els bisbes han demanat que les diòcesis amb seu a Catalunya se sumin a la petició del patriarca caldeu de l’Iraq, el cardenal Louis Raphaël I Sako, de demanar al poble cristià una oració per posar en mans del Senyor l’imminent viatge del papa Francesc a l’Iraq, previst del 5 al 8 de març.

En l’any que el papa Francesc ha volgut dedicar a Sant Josep, els bisbes recorden la importància de sostenir les comunitats formatives dels futurs preveres.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET