ACCIÓ SOCIAL 
Càritas Lleida confia que les administracions puguin donar una resposta adequada a la situació dels temporers
L’entitat constata l’arribada de persones temporeres arreu del territori
 30/03/2021

Càritas Diocesana de Lleida ha constatat l’arribada de persones temporeres arreu de tot el territori on està duent a terme la seva acció. A la vegada, Càritas Diocesana de Lleida confia que les administracions (local, autonòmica i estatal) puguin donar una resposta adequada a la situació que, des de fa molts anys, es viu a ponent, i no es repeteixin les situacions de vulnerabilitat i la vulneració de drets, que especialment es van viure a la primavera i l’estiu de l’any passat, agreujades amb la crisi de la Covid-19.

Càritas Diocesana de Lleida vol alertar que la campanya de la fruita, pròpiament dita, encara no ha començat, però que les persones vingudes d'altres punts de la península per treballar en les feines del camp ja estan arribant.

En aquest sentit, desitja que les diferents administracions puguin gestionar la situació en què ens trobem i pugui garantir la cobertura de drets bàsics de les persones que arriben, oferint una resposta consensuada i integral.

Des del mes de gener, Càritas Diocesana de Lleida ha atès fins a 62 persones nouvingudes en diversos municipis de la diòcesi. El mes de març, Càritas Diocesana de Lleida ha atès 27 persones i per l’abril ja tenen cita per atendre’n 40 (gairebé un 50% més). A aquest ritme, durant la primera setmana d'abril ja es poden superar el doble d’atencions fetes durant tot el mes anterior, cosa que posa de manifest un augment evident i significatiu de persones nouvingudes al nostre territori.

Aquest increment potser encara no es veu reflectit a la ciutat de Lleida, però sí a la zona del Baix Segre, on Càritas Diocesana de Lleida duu a terme diverses accions, entre les quals es troba l'acollida de persones nouvingudes.

Cal tenir en compte que aquesta zona del Segrià és la porta d'entrada a la campanya de recol·lecció de fruita, ja que és el lloc on més aviat comença la collita. Així doncs, si segueix la tendència habitual, el nombre de persones ateses en les setmanes vinents i mesos creixerà de forma significativa.

Per Càritas Diocesana de Lleida també és important escoltar quines poden ser les demandes del sector agrari, especialment després de les glaçades que van tenir lloc a mitjans de març en diverses contrades de Ponent.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET