El Sant Pare ha tornat a sortir aquest diumenge al balcó davant d'un grup de persones a la Plaça de Sant Pere
PAPA FRANCESC 
El Papa, "preocupat per l'augment de l'activitat militar" a Ucraïna
A la pregària del Regina Caeli, novament davant de fidels, Francesc assegura que "Jesús no és un fantasma, sinó una persona viva"
@IgnasiMiranda 19/04/2021

El Papa ha recordat aquest diumenge el patiment d'Ucraïna, que ha qualificat de "trist". Durant el Regina Caeli, Francesc ha explicat que segueix "amb profunda preocupació el que està passant en algunes zones de l'est" d'aquest país, on "les violacions de l'alto el foc s'han multiplicat els últims mesos". Alhora ha lamentat que observa "amb gran preocupació l'augment de les activitats militars". Davant d'aquesta tràgica situació, el pontífex ha fet una crida a "evitar l'augment de les tensions", i ha demanat que "es facin gestos que promoguin la confiança mútua i fomentin la reconciliació i la pau, que es necessiten i es desitgen molt". A més, ha expressat la seva proximitat a la població ucraïnesa, "que viu una greu situació humanitària". D'altra banda, el Sant Pare ha comentat que l'abadia de Casamari havia acollit dissabte la beatificació de Simeón Cardón i cinc companys màrtirs, monjos cistercencs. Ha destacat que "el 1799, quan els soldats francesos que es retiraven de Nàpols van saquejar esglésies i monestirs, aquests càndids deixebles de Crist van resistir amb valor heroic, fins i tot fins a la mort, per defensar l'Eucaristia de la profanació". El bisbe de Roma ha invitat tothom a seguir "el seu exemple, perquè ens impulsi a un compromís més gran de fidelitat a Déu, capaç també de transformar la societat i fer-la més justa i fraterna".

Coincidint amb aquest diumenge tercer de Pasqua, el Papa ha tornat a tenir contacte directe, després d'unes quantes setmanes de connexió només telemàtica, amb els qui l'escoltaven i el veien físicament al Vaticà. Durant la pregària mariana, novament des de la finestra i de cara a l'exterior davant un restringit grup de persones, Francesc ha assegurat que ha trobat a faltar aquests mesos la Plaça de Sant Pere, quan s'adreçava al món a distància des de la biblioteca del Palau Apostòlic. En la seva reflexió sobre la Paraula de Déu d'aquest dia, referint-se a les aparicions de Crist ressuscitat, el pontífex ha assegurat que "Jesús no és un fantasma, sinó una persona viva". En aquesta línia, ha defensat les actituds concentrades en tres verbs que expressen amor, que són mirar, tocar i menjar. Igualment ha recordat que ser cristians "no és una doctrina o un ideal moral, sinó una relació viva amb el Senyor Ressuscitat, perquè el mirem, el toquem i ens alimentem d'ell". El Sant Pare ha assegurat que, en el fragment de l'evangeli de Lluc proclamat aquest diumenge, els tres verbs concrets "reflecteixen d'alguna manera la nostra vida personal i comunitària". En el mateix sentit, ha afegit que són "tres accions que poden donar l'alegria d'una veritable trobada amb Jesús viu".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET