El Sant Pare ha tornat a sortir aquest diumenge al balcó davant d'un grup de persones a la Plaça de Sant Pere
PAPA FRANCESC 
El Papa rebutja "la vergonya de 130 migrants morts sense ajuda"
Després d'ordenar 9 sacerdots, Francesc recorda que "són persones que, durant dos dies, han suplicat ajuda sense èxit" a la Mediterrània
@IgnasiMiranda 26/04/2021

El Papa ha qualificat aquest diumenge de «vergonya» el fet que 130 migrants hagin mort ofegats en les últimes hores perquè, durant dos dies, ningú no els va auxiliar. Després d'una Missa en què ha ordenat 9 sacerdots de Roma i també després del Regina Caeli, Francesc ha recordat que "són persones, vides humanes que, durant dos dies sencers, han suplicat ajuda sense èxit, una assistència que no va arribar". El pontífex ha expressat així la seva condemna, alhora que ha protestat amb fermesa des de la finestra del Palau Apostòlic. La tragèdia, que es va produir a l'estret de Sicília, és especialment greu perquè una associació va estar dos dies demanant ajuda a Líbia, Itàlia, Malta i l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i no hi va actuar ningú. "Preguntem-nos tots per aquesta enèsima tragèdia, perquè és el moment de la vergonya", ha lamentat. Igualment el Sant Pare ha invitat els creients a "pregar per aquests germans i germanes i per molts altres que segueixen morint en aquests dramàtics viatges, com també pels qui poden ajudar però prefereixen mirar cap a un altre costat", i ha deixat uns moments de silenci.

D'altra banda, en la reflexió que ha emmarcat la pregària mariana, el bisbe de Roma també ha parlat de la festa del Bon Pastor, coincidint amb el quart diumenge de Pasqua. Ha destacat la figura de Jesús com "el veritable pastor, que defensa, coneix i estima les seves ovelles". El Papa, a més, ha recordat que Jesús "no és aquell pastor assalariat que passa de les ovelles, perquè no són seves i que fa aquesta feina només per la paga, alhora que no es preocupa per defensar-les i, quan arriba el llop, fuig abandonant". Francesc ha conclòs que Jesús sí que és un pastor que protegeix "en moltes situacions difícils, perilloses, mitjançant la llum de la seva paraula i la força de la seva presència, que experimentem especialment en els sagraments". En definitiva, ha contraposat la imatge del bon pastor que és servidor i dona la vida per les seves ovelles, sense retribucions materials, i el qui té el perill de ser "un clergue d'Estat".

El mateix diumenge a primera hora del matí, abans del Regina Caeli, el Sant Pare ha ordenat 9 sacerdots que, ja abans com a diaques, exercien el ministeri en parròquies, col·legis, moviments i altres comunitats de Roma. Els ha demanat que "siguin propers, i pobres" i que "donin a Déu sense ser funcionaris". La celebració ha coincidit amb el dia en què l'Església celebra el també anomenat Diumenge del Bon Pastor, dedicat especialment a les vocacions sacerdotals. El bisbe de Roma ha animat els nous preveres a "evitar la mentalitat d'empresari o funcionari" per centrar-se a servir Déu, evitar voler "fer carrera" i ser propers a les persones que reben o comparteixen el servei. Així, els ha animat a recórrer "el preciós camí de les quatre proximitats: a Déu, al bisbe, als altres sacerdots i al Poble de Déu". Igualment els ha demanat que "no busquin fer carrera eclesiàstica, perquè després es converteixen així en funcionaris". El Papa ha assegurat que, "quan un sacerdot entra per ser empresari, de la parròquia o de l'escola i sigui on sigui, perd aquella proximitat al poble i aquella pobresa que fa que se sembli a Crist pobre i crucificat".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET