La
ESGLÉSIA MÓN 
Delegació de Migracions de Tànger: Premi "Mundo Negro" a la Fraternitat 2020
Mons. Santiago Agrelo recollirà el guardó el 6 de maig
OMPRESS 28/04/2021

La Delegació diocesana de Migracions de Tànger rebrà el 6 de maig el Premi Mundo Negro a la Fraternitat 2020 i serà l’arquebisbe emèrit de la diòcesis nord-africana, Mons. Santiago Agrelo, qui la representi acceptant el guardó.

Com expliquen des de la revista dels missioners combonians Mundo Negro, la Delegació diocesana de Missions de Tànger es va constituir el 2011 a causa de l’augment progressiu de la població migrant al nord del Marroc.

Des de llavors es dedica a l’acollida de persones migrants i compta amb una estructura que es reparteix entre Tànger, Tetuan, Nador i Alhucemas.

Actualment, prop de 60 persones hi treballen a temps complet, entre elles 11 religiosos. Tot i que resulta difícil establir el nombre de persones migrants que s’han beneficiat del treball d’aquesta delegació, en la base de dades de la seu de Tànger hi ha més de 7.000 persones registrades, xifra que es queda per sota de la realitat.

La principal àrea d’actuació és l’acció social i humanitària, tot i que aquesta presenta diferències segons les zones. Així, a Alhucemas i Nador (zona oriental) predomina la intervenció mèdica i humanitària en els campaments; mentre que a Tànger i Tetuan (zona occidental) s’incideix més en el lloguer de pisos per a les persones migrants i predominen les actuacions socials, formatives, de sensibilització i integració.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET