El Sant Pare ha tornat a resar el Regina Caeli aquest diumenge des de la finestra cap a la Plaça de Sant Pere
PAPA FRANCESC 
El Papa diu que "el fruit de mantenir-se en Jesús és l'amor i la pau"
En el Regina Caeli, Francesc afirma que aquesta "permanència activa" és "imprescindible per ser bon cristià i estimar els pobres i sofrents"
@IgnasiMiranda 03/05/2021

El Papa ha destacat aquest diumenge que, "per ser bon cristià, és imprescindible mantenir-se en Jesús i donar testimoni del seu amor". En el marc de la pregària del Regina Caeli, Francesc ha recordat que l'evangeli d'aquest diumenge cinquè de Pasqua, del capítol 15 de Sant Joan, mostra fins a 7 vegades el verb "mantenir-se" pronunciat per Jesús a partir de la imatge "del cep i les sarments". El pontífex ha comentat també que aquesta unió "és una permanència activa i també recíproca perquè, sense la vinya, les sarments no poden fer res, ja que necessiten la saba per créixer i donar fruit, però també la vinya necessita les sarments, ja que els fruits no brollen del tronc de l'arbre". Igualment ha afegit que "l'observança dels manaments o les obres de misericòrdia arriben després d'estar units al Senyor i mantenir-nos en ell".

El Sant Pare ha reconegut que cal fer-se la pregunta pel sentit de la necessitat que té Jesús de nosaltres. Ha aclarit, en aquest sentit, que "ell necessita del nostre testimoni, el de la nostra vida cristiana, que hem de donar com les sarments". En la mateixa línia, el bisbe de Roma ha afirmat que "la missió dels deixebles de Jesús és seguir anunciant la bona notícia del Regne al món, de paraula i d'obra, donant testimoni del seu amor, que és alhora el fruit que cal donar". Com a conclusió, el Papa ha dit que "units a Crist, rebem els dons de l'Esperit Sant i, d'aquesta manera, podem fer el bé als altres i a la societat en general". Francesc ha afirmat, a més, que "la fecunditat de la nostra vida depèn de la pregària, perquè cal demanar capacitat de pensar, actuar i veure el món i les coses amb els ulls de Jesús, com ell". I referint-se a la millor aplicació d'aquest missatge a la pròpia vida, el pontífex ha subratllat que consisteix a "estimar els nostres germans i germanes, començant pels més pobres i sofrents com Jesús va fer amb el seu cor, i donar així al món fruits de bondat, de caritat i de pau".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET