ACCIÓ SOCIAL 
La basílica de Montserrat, un dels santuaris escollits pel papa Francesc per invocar la fi de la pandèmia
Durant tot el mes de maig, 30 santuaris del món s’uniran en una “marató” d’oració organitzada per la Santa Seu a favor de la represa de les activitats socials i laborals
Redacció 03/05/2021

Per tal d'ajudar en el procés de represa de la vida social, de treball i de les nombroses activitats humanes que es van suspendre durant la pandèmia, el papa Francesc ha posat en marxa una "marató" de pregària global durant el mes de maig. La iniciativa, que està organitzada pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, consistirà en l'oració del Rosari cada dia des d'un dels 30 santuaris més representatius del món. Els fidels s'hi podran sumar a través dels canals oficials de la Santa Seu, cada dia  a les 18 hores, segons l'horari de Roma (en directe pel portal oficial www.vaticanews.va; i als perfils socials del Vaticà de Facebook i Youtube.

Un dels santuaris escollits pel Papa perquè formi part d'aquesta iniciativa és la basílica de Santa Maria de Montserrat, que el dissabte 22 de maig acollirà l'oració del Rosari que seguirà arreu del món. A més dels mitjans del Vaticà, la pregària també es podrà veure en directe pel canal de TV de Montserrat.

Els santuaris, instruments d'oració de tota l'Església

La primera pregària d'aquesta "marató" ha anat a càrrec del mateix Pontífex, que també serà l'encarregat de tancar l'oració el 31 de maig, des d'un lloc significatiu als Jardins Vaticans. Com ha explicat la Santa Seu en un comunicat, "cada santuari del món està convidat a resar en la forma i el llenguatge en què s'expressa la tradició local. Aquesta convocatòria en comú pretén ser una oració contínua, distribuïda pels meridians del món, que tota l'Església eleva incessantment al Pare per la intercessió de la Mare de Déu". Per aquest motiu, els santuaris "estan cridats a promoure i sol·licitar, en la mesura que sigui, la participació del poble, perquè, gràcies a les tecnologies de la comunicació, tothom pugui dedicar un moment a l'oració diària, per la fi de la pandèmia i la represa de les activitats socials i laborals".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET