El Sant Pare ha parlat de la pregària de contemplació, aquest dimecres, des del Palau Apostòlic
PAPA FRANCESC 
El Papa invita els creients a "deixar-se mirar per l'amor de Jesús"
En una audiència general sobre la pregària, Francesc assegura que "contemplació i caritat es refereixen a la mateixa realitat"
@IgnasiMiranda 05/05/2021

El Papa ha invitat aquest dimecres tots els creients a "deixar-se mirar per l'amor infinit i pacient de Jesús". En una nova audiència general sobre la pregària, Francesc ha assegurat que "tenim la capacitat de veure el món amb els ulls del cor". El pontífex ha explicat que la contemplació, més que un mètode per resar, "és una íntima condició de l'ésser humà que hem de descobrir i que van més enllà del simple examen de la realitat". En la mateixa línia, ha afegit que "la llum d'aquesta mirada il·lumina el nostre esperit i li dóna ulls de misericòrdia per contemplar el món". A més, el Sant Pare ha comentat que el mateix Jesús "és model d'aquesta pregària contemplativa, que no es desentén de la realitat i del sofriment sinó que, per contra, augmenta davant la imminència de la seva Passió" .

El bisbe de Roma ha explicat, dins la mateixa reflexió, que "la crida de l'evangeli és seguir Jesús en la via de l'amor" i que "això és la culminació de tota la vida cristiana, en què caritat i contemplació són sinònims perquè es refereixen a la mateixa realitat". Ha posat l'exemple de "Sant Joan de la Creu, que afirmava que un petit acte d'amor és més útil a l'Església que totes les altres accions juntes". També referint-se al místic i escriptor, el Papa ha afirmat que "un acte d'amor, purificat en la pregària, perquè no neixi de la nostra presumpció i del nostre egoisme, és el miracle més gran que un cristià pot assolir". I en el moment de les salutacions, Francesc ha animat tothom "a fer una pausa per anar a l'església més propera, seure una estona davant del sagrari i deixar-se mirar per l'amor infinit i pacient de Jesús, que espera allà, per contemplar-lo amb els ulls de la fe i de l'amor, ja que ell dirà moltes coses al cor".

Finalment el pontífex ha reiterat la seva invitació a tots els creients perquè siguin "part de l'Església que resa el Rosari a tot el món" aquest mes de maig. Ha recordat que, "guiats pels Santuaris de tot el món, demanem el final de la pandèmia i la represa de les activitats socials i laborals". Precisament aquest dimecres, el Santuari de la Mare de Déu del Roser de Namyang (Corea de Sud) acull ​​aquesta pregària mariana en què es tenen presents especialment els nens i adolescents. El Sant Pare ha argumentat la importància d'aquesta iniciativa presentant Maria com un "model de fe i un testimoni actiu de la Paraula de Crist, per obtenir el vigor cristià en les opcions i dificultats de la vida".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET