El 8 de maig se celebra el Dia Mundial del Comerç Just.
ACCIÓ SOCIAL Foto: Càritas espanyola
Recuperació econòmica humana i sostenible
La coordinadora Estatal de Comerç Just s’uneix a la declaració “Reconstruïm amb justícia”
Redacció 07/05/2021

Amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just, que se celebra dissabte 8 de maig, la Coordinadora Estatal de Comerç Just (de la qual forma part Càritas espanyola) s’uneix a la declaració Reconstruïm amb justícia.

En aquesta declaració es fa una crida a institucions i representants polítics per impulsar canvis cap a un model econòmic i comercial global més just i sostenible en l’era postCovid, perquè la pandèmia té un impacte molt fort entre les persones més vulnerables.

Per a les organitzacions signants, “és essencial que els governs estableixin mesures de suport per garantir que els petits productors i productores, treballadors i treballadores siguin capaços de resistir futures crisis, però amb això no n’hi ha prou”.

En aquest sentit, “cal una transformació de l’economia i la governança de les cadenes de subministrament mundials, no només en favor dels interessos de petits productors i productores, sinó també en els interessos de les generacions presents i futures”.

La declaració recull una sèrie de recomanacions adreçades als governs i que giren entorn de quatre eixos: protegir, reiniciar, reestructurar i distribució justa dels recursos.

Càritas disposa d’una xarxa interdiocesana de comerç just integrada a l’Estat espanyol per 28 organitzacions diocesanes que treballen des de fa més de 15 anys en un model de comerç just i el consum responsable des de l’enfocament integral d’una economia solidària i per a les persones.

Podeu llegir la declaració AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET