Jerusalem viu una nova escalada de violència.
ESGLÉSIA MÓN 
Preocupació dels líders religiosos de Terra Santa davant la violència
El patriarcat llatí de Jerusalem denuncia la violació de la “santedat del poble i la ciutat”
AICA 12/05/2021

"Desanimats i preocupats" com els altres caps de les Esglésies de Terra Santa per la violència a Jerusalem Est, la mesquita d’Al-Aqsa i Sheik Jarrah, que viola “la santedat del poble i la ciutat com a font de pau”, afirma el patriarcat llatí de Jerusalem en una nota davant l’escalada de violència entre israelians i palestins.

La violència contra els fidels i les expropiacions forçades, segueix el comunicat, “atempten contra la seguretat i els drets d’accés als llocs sagrats” i constitueix una “violació inacceptable dels drets humans bàsics”.

A la tensió se suma l’ús “discriminatori” de l’estat de dret per part d’Israel, l’intent “inspirat en una ideologia extremista” de negar “el dret a existir als qui viuen a les seves llars”.

Un altre tema difícil és el dret d’accés denegat als llocs sagrats, com els va passar als musulmans durant el Ramadà a Al-Aqsa. Són manifestacions, diu la nota, que “fereixen l’esperit i l’ànima de la Ciutat Santa, la vocació de la qual és ser oberta i acollidora, ser llar de tots els creients, amb drets, dignitat i deures iguals”.

El patriarcat referma que la posició històrica de les Esglésies de Jerusalem és clara sobre Jerusalem: “És una ciutat sagrada per a les tres religions monoteistes i (...) també una ciutat en la qual el poble palestí, format per cristians i musulmans, té el mateix dret a construir un futur basat en la llibertat, igualtat i pau.” En aquest sentit, demana “un respecte absolut per l’statu quo de tots els llocs sagrats, inclòs el complex de la mesquita d’Al-Aqsa”.

El comunicat destaca que “la nostra Església ha deixat clar que la pau requereix justícia. En la mesura que no es defensin ni respectin els drets de tots, israelians i palestins, no hi haurà justícia i no hi haurà pau a la ciutat. És el nostre deure no ignorar les injustícies o qualsevol agressió a la dignitat humana, independentment de qui les cometi”.

La nota acaba demanant a la comunitat internacional, a les Esglésies a i totes les persones de bona voluntat que intervinguin per posar fi a “aquestes accions provocadores i que continuïn pregant per la pau a Israel”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET