La violència no s'atura a Terra Santa.
ESGLÉSIA MÓN 
La presidenta dels Focolars demana posar al centre la reconciliació i la pregària
Margaret Karram fa una crida arran de l’augment de la violència a diferents països del món
 19/05/2021

Davant l’escalada de violència a Terra Santa, Colòmbia, Birmània i a diversos països africans la presidenta dels Focolars, Margaret Karram, adreça una crida a les comunitats del moviment en el món perquè posin de nou al centre de la vida i de l’acció el diàleg i la pregària, camins practicables per part de tothom vers la veritable pau.  

Sobre la violència a Terra Santa, Karram assegura que “és una situació que visc realment en primera persona: les notícies dels bombardejos, dels morts que augmenten cada dia, tornen a encendre en el meu cor un dolor immens, també perquè aquesta és la terra on vaig néixer i que m’ha vist créixer”.

La presidenta dels Focolars transmet a “tots els qui viviu en primera persona aquestes situacions de violència, sovint arriscant la pròpia vida, que estic amb vosaltres més que mai! Ofereixo i prego cada dia pel cessament dels bombardeigs i les violències entre els diversos grups, perquè no hi hagi pèrdues de vides humanes i perquè la pau torni a ser el bé suprem per a tota persona, per a cada poble i govern”.

Segons Margaret Karram, “aquesta terra, amb totes les seves profundes ferides però també grans riqueses que són fruit de la multiplicitat de pobles que hi viuen m’ha segellat en l’ànima la certesa que només el diàleg, viscut de vegades de manera heroica, construeix la veritable pau en qualsevol lloc del món on manqui. Avui el que sento des del meu interior és convidar-vos a redescobrir que som tots germans, fills del mateix Pare, sense deixar-nos prendre per l’odi o per la temptació de veure només la part pròpia”.

La presidenta dels Focolars fa una crida per posar al centre la reconciliació i el diàleg: “Un diàleg amb tothom, sense excloure ningú i que posi en acció polítiques justes, que acullin i respectin les diversitats.” Malgrat que la situació sigui desesperada i extrema, subratlla que “l’amor troba sempre vies d’accés al cor de l’altre”.

Finalment, demana mantenir viva l’esperança, “amb l’amor recíproc renovat entre tots intensifiquem la pregària per qui pateix, pels morts, per qui no té seguretats en el futur. Però sobretot preguem Déu perquè ens concedeixi el bé més gran per a tota la humanitat: el do d’una pau justa i duradora”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET