ACCIÓ SOCIAL 
El recompte de persones que dormen al carrer constata la cronificació de la pobresa
Els voluntaris han detectat 895 persones a Barcelona; 48 a Badalona, i 62 a l'Hospitalet de Llobregat
MAC 20/05/2021

Barcelona, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat han dut a terme, la matinada del 19 al 20 de maig, el recompte de persones que dormen al carrer. Diverses entitats socials han estat les encarregades d’organitzar aquesta iniciativa, que s'ha pogut desenvolupar gràcies a la tasca eficient de nombrosos voluntaris.

Tot i que s’ha palesat una lleugera davallada en el nombre de persones sense llar respecte al darrer recompte del 2018 —el maig passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia—, la sensació és de cronificació de la pobresa. Administració i societat civil tenen com a repte cabdal continuar sumant esforços per tal de fer front a la problemàtica del sensellarisme.

A la ciutat de Barcelona s'han comptabilitzar un total de 895 persones dormint a la via pública i 3.046 allotjades temporalment en equipaments municipals o de diverses entitats socials. El recompte, que ha comptat amb la col·laboració de 633 voluntaris, ha anat a càrrec de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), formada per trenta-tres entitats i l’Ajuntament barceloní.

L’últim recompte que es va fer a la Ciutat Comtal data de l’any 2018, en què es van detectar 956 persones dormint al carrer i 2.130 en recursos residencials de la XAPSLL. 

A Badalona s'han localitzat 48 persones dormint al carrer. Més de 120 voluntaris han participat en el tercer recompte impulsat per la Taula Sense Llar de Badalona. A més, s'han comptabilitzar 299 persones que han passat la nit en pisos d’inserció, habitacions de relloguer o en espais que es consideren infrahabitatge.

Les xifres mostren una situació similar respecte al recompte del 2018, quan es van detectar 57 persones dormint al ras i 172 en recursos d’entitats i infrahabitatge.

Pel que fa a l’Hospitalet de Llobregat, el nombre de persones que pernocten a la via pública és de 62, segons el primer recompte que s'ha fet al municipi. També s'han trobat 30 persones que dormien en automòbils abandonats.

Més de 170 voluntaris han participat en aquest recompte, organitzat conjuntament per les comunitats parroquials de la ciutat, Creu Roja, Càritas diocesana de Barcelona i la Fundació La Vinya.

Una radiografia del sensellarisme a casa nostra que té també com a objectiu essencial sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta dramàtica qüestió.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET