Javier Menéndez Ros, director d'ACN Espanya, en la presentació de la campanya
ESGLÉSIA MÓN Foto: ACN
Ajuda a l’Església Necessitada llança la campanya “Em dol Àfrica”
La fundació pontifícia vol recaptar 8 milions d’euros a favor de les Esglésies locals
Redacció 26/05/2021

Els països que formen l’Àfrica subsahariana pateixen un dels processos de radicalització islàmica del món més forts, segons el darrer Informe de Llibertat Religiosa en el Món. Per això les Esglésies locals han demanat a la fundació Ajuda a l’Església Necessitada (ACN) suport per atendre les necessitats materials i espirituals que han d’afrontar.

El director d’ACN d’Espanya, Javier Menéndez-Ros, ha presentat la campanya Em dol Àfrica i ha assegurat que “extremistes islàmics amb l’experiència a Síria i l’Iraq s’han desplaçat. Fan servir nens soldat, violen com a arma de guerra i decapiten en massa els homes que no s’uneixen a la jihad. Àfrica ha esdevingut el ‘nou Pròxim Orient’”.

La campanya “Em dol Àfrica” d’ACN a nivell internacional vol recaptar 8 milions d’euros per finançar projectes de reconstrucció d’esglésies i el sosteniment de sacerdots i religiosos, que estan a disposició de les comunitats per guarir les ferides.

També es volen aprovar projectes de suport psicoespiritual a Nigèria, Burkina Faso i el Camerun, entre altres països, perquè la població està en estat de shock i amb greus ferides psicològiques pel trauma.

A més, ACN té previst sostenir projectes en favor del diàleg interreligiós entre les comunitats cristianes i musulmanes.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET