ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
Montserrat aparta un monjo denunciat per abusos sexuals
Els fets es remunten al 2019 contra un menor que llavors tenia 17 anys
Redacció 01/07/2021

En un comunicat el monestir de Montserrat informa que ha tingut coneixement d’uns fets que han originat una denúncia contra el monjo G. S. V. Es tracta d’una denúncia per abusos sexuals comesos l’any 2019 contra un menor que en aquell moment tenia 17 anys.

Davant d’aquests esdeveniments, el P. abat Josep M. Soler n’ha informat la comunitat i, d’acord amb el Consell de Degans del monestir, s’han pres les mesures següents:

1. En espera de les resolucions definitives, se li ha prohibit de manera absoluta exercir el seu ministeri, així com també se li ha prohibit realitzar qualsevol activitat pastoral. De la mateixa manera, no podrà mantenir contacte de cap mena amb menors.

2. Obertura immediata de la investigació prèvia prevista en aquests casos pel Dret Canònic per tal de notificar els fets a la Santa Seu i determinar-ne les responsabilitats canòniques i eclesials.

3. La col·laboració total i absoluta amb les autoritats policials i judicials per tal d’aclarir els fets i depurar les responsabilitats que se’n poguessin derivar, tot respectant sempre el dret a la presumpció d’innocència.

De manera especial, la comunitat mostra la “solidaritat i suport a la víctima i lamentem sincerament els danys que hagi pogut sofrir, sens perjudici del resultat de les investigacions judicials i canòniques”.

El comunicat expressa també el “nostre compromís i la nostra decidida voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos aplicant la normativa i els protocols previstos de manera ferma i taxativa”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET