El jesuïta tenia 84 anys.
ESGLÉSIA MÓN 
Mor el jesuïta indi Stan Swamy, després de nou mesos a la presó
Estava acusat de terrorisme per defensar els drets dels més marginats
AsiaNews 06/07/2021

El pare Stan Swamy, s.j., de 84 anys, destacat defensor dels adivasi, els dalit i els marginats de l’Índia, ha mort en un hospital de Bombai. El jesuïta indi havia estat acusat injustament de “terrorisme” i empresonat el mes d’octubre passat. Malgrat la seva edat i el seu estat de salut fràgil, se li va denegar la llibertat sota fiança.

El provincial dels jesuïtes a l’Índia, Stanislaus D’Souza, ha mostrat el “profund dolor, aflicció i esperança” de la Companyia de Jesús i recorda que treballava amb “els adivasi, els dàlit i altres comunitats marginades perquè els pobres tinguessin vida i la tinguessin abundantment”.

Des de finals de maig el religiós estava internat a l’hospital Sagrada Família de Bombai quan els jutges van permetre que fos traslladat amb la salut greument afectada. 

El seu estat va empitjorar i va ser traslladat a la unitat de cures intensives, mentre se seguia discutint als tribunals un nou recurs perquè recuperés la llibertat.

Malgrat l’edat avançada i el Parkinson que patia, el P. Swamy va ser arrestat el 8 d’octubre i va ser acusat de mantenir contactes amb la guerrilla maoista. Ell sempre va negar les acusacions i va al·legar que hi havia proves falses.

Només quan va contraure el Covid a la presó, els jutges van autoritzar-ne el trasllat a l’hospital. En una audiència del 22 de maig, el P. Swami va afirmar: “La presó m’ha deixat reduït a una condició en la qual no puc escriure ni caminar sol. Els demano que considerin per què i com s’ha produït aquest deteriorament de la meva salut. És probable que el meu estat es continuï deteriorant i fins i tot podria morir ben aviat. Però passi el que passi, vull estar amb la meva gent.”

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET