Els bisbes haitians en la visita "ad limina" al Vaticà
ESGLÉSIA MÓN 
Els bisbes haitians condemnen l’assassinat del president del país
“Inadmissible i repugnant”, diu el comunicat dels prelats
CELAM 08/07/2021

En una nota de premsa els bisbes catòlics d’Haití assenyalen la seva commoció per l’assassinat del president del país, Jovenel Moïse, en un atemptat en el qual ha estat ferida també la seva dona.

“Inadmissible i repugnant” són els qualificatius que els prelats dediquen a la mort del president i lamenten que la història del país hagi estat marcada en els darrers anys per “l’elecció deliberada de la violència exercida, durant algun temps, per molts sectors de la població com a mètode de supervivència i resolució de conflictes”.

La Conferència Episcopal Haitiana insisteix que la violència no és la solució i que porta a l’odi. És una actitud que “mai ajudarà el nostre país a sortir d’aquest  impass polític que només es pot resoldre mitjançant el diàleg, el consens, l’esperit de compromís per a l’interès superior de la nació pel bé comú del país”.

Per això, l’episcopat demana superar “l’orgull personal i els interessos de grup per cercar plegats, al voltant d’una taula, la solució haitiana tan esperada per la població, dictada per l’amor a Haití i als nostres valors com a poble”.

Els bisbes també fan una crida per deixar les armes i optar per la vida: “Trieu finalment la convivència fraternal en interès de tothom i en l’interès d’Haití.”

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET