Més de vuit milions de persones necessiten ajuda humanitària per sobreviure.
ESGLÉSIA MÓN Foto: Missions Salesianes
El Sudan del Sud, deu anys de guerra i fam
Missions Salesianes demana esforços per aconseguir una pau duradora
Missions Salesianes 09/07/2021

“El 9 de juliol del 2011 va ser un dia inoblidable per als més d’11 milions de sud-sudanesos. La gent estava contenta i plena d’esperança pels carrers”, explica George Shyjan, missioner salesià que treballa al país.

Avui, aquesta alegria ha esdevingut esperança resignada: “El país mira de sobreposar-se a la guerra i a les seves conseqüències. A poc a poc veiem que es construeix alguna carretera, centres de salut... veiem persones que conreen els camps o xifres com que l’analfabetisme s’ha reduït en gairebé un 10% en aquests deu anys”, diu el missioner.

La realitat és que més de vuit milions de persones necessiten ajuda humanitària per sobreviure. El 54% són nens i nenes, i el 24%, dones. A més, hi ha gairebé quatre milions de persones que s’han vist obligades a deixar casa seva. 

La majoria de la població és analfabeta i no hi ha oportunitats de treball. El conflicte ha fet que més del 65% de la població es trobi en una inseguretat alimentària greu i que visqui en la pobresa”, comenta el salesià.

Els missioners salesians continuen al costat dels més vulnerables i treballen perquè els infants i joves tinguin un futur. “A la nostra missió a Gumbo viuen més de 9.000 persones desplaçades a les quals donem atenció sanitària i aliments. A més, hem obert una escola per a aquests nens i nenes”, comenta Shyjan. “A tot el país comptem amb dotze escoles primàries, tres de secundària, dos centres de formació professional i tres centres de salut. I tenim un gran projecte de construcció de més de 100 escoles arreu del país”.

El missioner salesià considera l’educació “un element fonamental per a la transformació d’aquest país i els joves han de convertir-se en veritables agents de pau i de desenvolupament”.

Des de Missions Salesianes renoven el compromís amb el futur del Sudan del Sud i demanen a tots els actors nacionals i internacionals que facin tots els esforços per aconseguir una pau duradora que sigui l’inici d’un futur esperançador per al país.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET