Protestes
ESGLÉSIA MÓN 
Els bisbes cubans defensen el dret del poble a manifestar-se
Els prelats demanen escolta, comprensió i tolerància
CELAM 14/07/2021

El poble cubà, malgrat les restriccions per l’augment de contagi pel Covid, ha sortit al carrer en els darrers dies per protestar contra el deteriorament de la situació econòmica i social que viu el país.

En un comunicat, els bisbes cubans asseguren: “No podem tancar els ulls com si res no estigués passant.” Reconeixen les mesures del govern per pal·liar la situació, però destaquen que “el poble té dret a manifestar les seves necessitats, anhels i esperances i a expressar públicament com algunes mesures que s’han pres els estan afectant seriosament”.

Els prelats critiquen que la resposta a aquestes reivindicacions sigui “l’immobilisme que contribueix a donar continuïtat als problemes, sense resoldre’ls” i denuncien que es camina cap a una “rigidesa i enduriment de posicions que poden engendrar respostes negatives, amb conseqüències que ens farien mal a tots”.

Per això proposen “l’escolta mútua, que se cerquin acords comuns i que es facin passes concretes i tangibles que contribueixin, amb l’aportació de tots els cubans sense exclusió, a construir la pàtria amb tots i per al bé de tots”.

L’episcopat cubà convida a “no incentivar la situació de crisi, sinó amb serenitat d’esperit i bona voluntat, exercitar l’escolta, la comprensió i l’actitud de tolerància, que tingui en compte i respecti l’altre per plegats buscar camins d’una solució justa i adequada”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET