Ràdio Estel
AQUESTA SETMANA 
Recursos digitals per viure la Quaresma
Nubar 11/03/2015

Fa poc que celebràvem el Nadal i ja ens preparem per a la Setmana Santa. Entremig hem passat els exàmens i si no prestem atenció no ens assabentarem que Jesús mor a la creu per nosaltres.

Els temps forts del temps litúrgic dels cristians no acostumen a coincidir amb el millor moment acadèmic o professional per aturar-nos i dedicar una mica més de temps a la lectura, el servei o directament a la pregària. Sant Joan Baptista a l’Advent ens va convidar a una conversió exterior amb l’aigua del baptisme. Però la Quaresma ens parla d’una conversió molt més difícil: la interior, la del cor.
Aquesta conversió tradicionalment s’ha servit del dejuni, l’almoina i el servei als que més poden necessitar del nostre temps.

A mi personalment aquest temps de Quaresma sempre m’ha agradat molt perquè m’ajuda a posar ordre a la meva vida, posar ordre en el temps que utilitzo en cada cosa. És un temps per convertir-me de les meves distraccions, les pèrdues de temps, i tornar a situar-me. És un temps per tornar a aixecar el cap i posar la mirada en Jesús en tot el que faig. Pel que fa al dejuni, l’almoina i el servei cadascú ha de veure de què pot prescindir una mica per deixar que Jesús el trobi. Però com que passem molt temps davant d’una pantalla, ja sigui del mòbil, de la tauleta o de l’ordinador, i moltes vegades aquesta pantalla és la finestra que més ens distreu de Jesús, per què no la fem servir per convertir-la en una finestra a la conversió? Hi ha moltes ofertes que ens hi poden ajudar, que estan interconnectades:

Per als que utilitzen més les xarxes socials, a Instagram podem seguir: catholiclink_es. A Twitter @pregariacat, @CalAdvCua o amb la tendència #Cuaresma o #iMision. O al Facebook cada dos dies en Espiritualidad Ignaciana.
Per als que vulguin només llegir les homilies del papa Francesc són textos per meditar en profunditat.
Per als que els agraden les aplicacions Cuaresma Pascua 2015 ajuda amb pregàries, les lectures del dia, meditacions...
Per als que vulguin pregar diàriament de manera diferent a Pastoralsj o Pregaria.cat.
Per als que tenen una sensibilitat més social 40 últimos.
Per als que vulguin escoltar de camí a la feina poden sentir en 13 minuts un suport a la pregària amb Rezando Voy.
Per als que vulguin penjar a la nevera un calendari que ens ajuda a petits dejunis i serveis, imprimir el document de Camino a la Cuaresma.
Per als que vulguin llegir i meditar la web Espacio Sagrado ofereix un recés on line.  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET