Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Bíblia, al centre de la vida de l’Església
Armand Puig 08/11/2016

En el mig segle transcorregut des de l’acabament del Concili, s’han produït avenços extraordinaris en l’escolta de la Paraula, i es pot afirmar que el poble de Déu s’ha apropiat amb força de les Sagrades Escriptures. En aquesta escolta s’han deixat sentir el guiatge i l’impuls de l’Esperit Sant, aquell que, segons les paraules de Jesús a l’últim sopar, condueix els seus deixebles «cap a la veritat sencera» (Joan 16,13). Progressivament, el poble cristià s’ha fet seva la Paraula de l’Evangeli que salva, i d’aquesta manera la veu del Senyor Jesucrist ha entrat amb més força dins els cors dels creients.

Conscient del lligam existent entre Jesús i la seva paraula, el Vaticà II, i el Concili Tarraconense de 1995 conviden a intensificar la proximitat i manifestar la devoció envers les Sagrades Escriptures. El Diumenge de la Paraula, coincident amb el primer diumenge d’Advent, s’iniciarà la lectura de l’Evangeli segons sant Mateu. La celebració litúrgica dominical serà una bona ocasió per refermar la devoció a la Paraula, amb els gestos i sobretot amb l’afecte del cor. La Setmana de la Bíblia, que precedirà el Diumenge de la Paraula, ajudarà a preparar-lo.

A cada diòcesi, a cada parròquia i arxiprestat, a cada comunitat, l’amor a la Paraula pot expressar-se de forma creativa: pregàries al voltant de la Paraula, conferències, meditacions, catequesis bíbliques, taules rodones, lectures públiques de textos bíblics, manifestacions
culturals vinculades amb la Bíblia (musicals, literàries, cinematogràfiques…). La Bíblia també és present en el món de la cultura europea i mundial. Voldríem que tot Catalunya bategués amb el text bíblic i retrobés així un dels pilars de la seva fe i de la seva història.

És bo que totes les iniciatives es comuniquin a aquest e-mail: setmanadelabiblia@ gmail.com. D’aquesta manera tot el que es faci en el marc de la Setmana de la Bíblia podrà entrar en la llista d’actes que podreu trobar en la pàgina web: www.setmanadelabiblia.cat.

El Centre de Pastoral Litúrgica, conjuntament amb l’Abadia de Montserrat, l’Associació Bíblica de Catalunya, l’Editorial Claret i Ràdio Estel-Catalunya Cristiana, promouen la Setmana de la Bíblia, la qual és patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET