Ràdio Estel
Núria
FÓRMULA ESTEL 
Núria Benedito: "El perfeccionisme és una de les distorsions cognitives que més trobem i que més conflicte genera"
La psicòloga ha seguit el cicle de distorsions del pensament a la 'Fórmula Estel'
@BorjaDeMaria 23/11/2016

Seguint el cicle de distorsions del pensament, la psicòloga Núria Benedito ha parlat aquest dimecres en el seu espai setmanal de la Fórmula Estel de perfeccionisme. Dimecres passat va tractar la sobregeneralització; dimecres vinent, dia 30 de novembre, a les 8:45, tractarà l’atenció selectiva, i el 7 de desembre, la personalització, en el mateix horari.

“El perfeccionisme és una de les distorsions cognitives que més trobem i que més conflicte genera a nivell familiar, de parella, i també a nivell professional. Quan una persona sent que les coses s’han de fer d’una determinada manera, veu les coses d’una manera més rigída”, ha assegurat Núria Benedito, que ha posat d’exemple frases com:
- ‘Haig de fer les coses bé per merèixer l’aprovació i l’afecte dels altres’.
- ‘Això ha d’estar fet d’aquesta manera’.
- ‘No haig de cometre errors’.
- ‘La vida hauria de ser fàcil, sense problemes’.
- ‘Els altres haurien de fer les coses bé’.
- ‘Hauria de ser el treballador/l’amant/l’amic perfecte'.

La psicòloga, investigadora, coach i psicoterapeuta Núria Benedito ens ha indicat les expressions que ens ajuden a corretgir el perfeccionisme: “A l’hora de comunicar-nos amb els altres, expressar-li: ‘Preferiria que això fos d’aquesta manera’, ‘M’agradaria que tinguéssis en compte el meu punt de vista’... frases que suggereixen. Adonar-nos que si l’altra persona ho veu d’una determinada manera, aferrar-nos només ens fa mal a nosaltres mateixos i a la relació amb els altres”.

El resultat de ser exigent és la frustració, la depressió o la ira. Benedito ha recalcat que els valors personals són justament això, personals, i per tant, els que són bons per a tu, és possible que no ho siguin per a uns altres. Per això no podem imposar els valors i les creences als demés. 
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET