Ràdio Estel
AVUI ÉS FESTA
Àlex Marot
L'Avui és festa d'aquesta setmana
 01/01/2017

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és cap d’any.

Divendres passat vam acomiadat l’Àlex Marot. Tenia 92 anys. L’Àlex era un artista de Badalona, un gran perruquer. Seguint les passes del seu pare, als anys seixanta va començar a fer pentinats originals i a pentinar models per televisió dins del programa “Estilo” cada dilluns als estudis de Miramar. Però molts anys després, als noranta, l’Àlex, de manera abnegada i discreta, generosament, va ser el barber de Can Banús, una residència de malalts de SIDA al barri de Bufalà, de Badalona.

L’Àlex era un pintor sobretot de paisatges i de natures mortes. Naturalista, va fer també els seus tempteigs en l’art més conceptual. Sense oblidar que va donar la mà a alguns joves pintors... Només Déu sap el bé que va fer. Els artistes creen epifanies de bellesa que dialoguen amb nosaltres. Però a més sabia l’Àlex pintar la realitat amb humor i amb amor. Quan tantes vegades en subratllem els aspectes negatius, hauríem d’aprendre molt de l’Àlex Marot.

La millor obra d’art d’uns pares és la família. L’Àlex i la Maria tingueren tres fills, quatre néts i cinc besnéts que el trobaran molt a faltar. La família àmplia de l’Àlex era Sant Jeroni de la la Murtra. Invitat pel Mauricio Chinchilla, ha estat més de vint anys pujant-hi diverses vegades a la setmana com a voluntari. Quantes i quantes hores dedicades a aquest antic monestir!  A la biblioteca amb Josep Maria Riera, pintant, restaurant petits objectes... Això li ha fet tenir una xarxa universal d’amics de tot el món que aquests dies s’han interessat per ell i que arran de la seva mort ens han expressat el seu condol.

L’Àlex era un humorista. Un humor gairebé sempre blanc, que no feia mal, però que el feia extraordinàriament simpàtic. Morint el dia 28 de desembre ens ha fet la seva darrera innocentada...

L’Àlex era un home creient. Que pregava en el silenci del seu cor. Cada diumenge, mentre ha pogut, participava de la missa a Sant Jeroni. I era el primer en venir a combregar. I m’encomanava misses per tants amics que anaven desfilant abans que ell. Encara a la Clínica del Carme va combregar i quan va rebre la unció dels malalts el rostre se li il·luminà.

Per això aquesta mort ens porta l’esclat de la resurrecció. L’Àlex Marot viurà per sempre, no solament en els seus quadres, en les seves facècies, sinó en el cor de cadascú de nosaltres, perquè ja viu per sempre en el cor de Déu.

Que tingueu una bona festa!
















  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET