Ràdio Estel
AVUI ÉS FESTA 
Nens emigrants
L'Avui és festa d'aquesta setmana
 15/01/2017

Déu vos guard amics, avui és festa i avui és la Jornada Mundial de les Migracions.

El lema de la Jornada d’enguany és: «Menors emigrants vulnerables i sense veu. Repte i esperança.» El papa Francesc ens convida a fixar la nostra mirada en els nens emigrants perquè «són menors, estrangers i indefensos... Són ells els qui més sofreixen les greus conseqüències de l’emigració, gairebé sempre causada per la violència, la misèria i les condicions ambientals, uns factors als quals cal afegir la globalització, en el seus aspectes més negatius». Certament a aquestes condicions ambientals hi hem d’afegir aquests dies l’onada de fred.

«És absolutament necessari —diu el Bisbe de Roma— que s’afrontin en els països d’origen les causes que provoquen l’emigració. Això requereix com a primer pas, el compromís de tota la Comunitat internacional per posar fi als conflictes i la violència que obliguen les persones a fugir. A més, cal una visió de futur que sàpiga projectar programes adequats per a les zones afectades per la inestabilitat i per les més greus injustícies, perquè a tots se’ls garanteixi l’accés a un desenvolupament autèntic que promogui el bé dels nens i nenes, esperança de la humanitat.»

Organitzat pel Club+Amics, demà sortim en pelegrinatge cap a Guatemala, a l’ordenació episcopal de fra Josep Parra, dominic. Recordava que en Josep també, de petit, va haver d’emigrar amb els seus pares. No ho va tenir gens fàcil. I que, després, de missioner, durant quaranta anys, ha promogut moltes obres socials a favor dels grups més vulnerables i al servei de l’educació integral. És un motiu de joia que ell, aquell nen emigrant, avui hagi estat cridat al servei de l’episcopat i que ell i tantes d’altres persones i institucions posin rostre a aquests bons desitjos del Sant Pare.

Que tingueu una bona festa.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET