Ràdio Estel
'La niña del Pozo' Recordatori repartit el dia de la celebració
AVUI ÉS FESTA 
Cent anys de Montse Pozo
L'Avui és festa d'aquesta setmana
 05/02/2017

Déu vos guard, amics, avui és festa

La Montserrat Pozo Ferrer ha complert cent anys. Aquest fet, per si sol, no seria gaire notícia, perquè entre nosaltres els centenaris cada vegada són més freqüents, però no és tan habitual que una persona arribi a una edat tan avançada amb la saviesa, la lucidesa i la vigoria de la Montse, que continua pensant i practicant el ioga i usant habitualment l’ordinador. Mare de quatre fills, es va quedar vídua molt jove i va haver de tirar endavant la seva família. Durant molts anys, la Montse ha participat activament en la vida cultural del país com a presidenta dels Amics de Besalú, autora de diversos treballs de recerca històrica i membre de l’associació d’Amics dels Castells.

La Montserrat també és una cristiana molt activa, practicant habitual, priora de la congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú i organitzadora durant molts anys de l’aplec del Sagrat Cor al cim del Puig Cornador, que aplega els veïns de totes dues bandes del riu Fluvià.

Diumenge passat la Montse va voler donar gràcies a Déu pel seu centenari participant amb la seva família i molts amics, de l’eucaristia dominical vespertina a l’església del Sagrat Cor dels jesuïtes de Barcelona, on acudeix regularment. Després, va invitar els seus a un piscolabis en un restaurant proper. Allí la Montse va dir-nos: “Celebrar cent anys, lluny de sentir que la vida se’ns escapa, és seguir caminant amb pau, sense presses ni protagonismes, sense inquietuds enganyoses, amb una comprensió creixent cap a tots i amb molta compassió, deixant que Déu ens vagi madurant des de l’interior en la vida ordinària i quotidiana

 Vaig dedicar a la Montse aquest sonet:

Cent voltes pairals duus ja Montserrat
per acollir la teva gran fillada
ets dona forta que de matinada
vetlla amorosa pel qui hagi marrat.

Amb el rostre al vent dalt teu terrat
Déu ve a deixar-te la testa nimbada
més resplendent que la garba daurada
de tants fruits com en vida has aplegat.

T’estimes la història remota
acarones els groguencs pergamins
i cultives sobretot el dedins.

Del Sagrat Cor de Jesús ets devota
i de la Mare de Déu dels Dolors.
O besaluenc perfum de colors!

Moltes mercès per la teva amistat
ja saps que sempre ens tindràs al costat.

 Que tingueu una bona festa.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET