Ràdio Estel
AQUESTA SETMANA 
Ha mort el pedagog Xavier Melgarejo
Durant els sis anys de lluita contra el càncer ha donat testimoni de fe i ha animat els alumnes a donar sentit a les seves vides
 21/02/2017

Ha mort Xavier Melgarejo, mestre de saber, de vida i de fe. Amb aquest apel·latiu recordarem sempre aquest gran pedagog, gran coneixedor del sistema educatiu finlandès, que d'ençà que li va ser diagnosticat el càncer (l'any 2011) no va defugir cap oportunitat de transmetre el seu testimoni de fe. Durant nou anys va ser director del Col·legi Claret de Barcelona, càrrec que va haver de deixar a causa del càncer.

Melgarejo explicava en una entrevista a Catalunya Cristiana, el setembre del 2015, que arran del diagnòstic va viure "un procés espiritual molt intens". A partir d'aleshores donava gràcies a Déu cada dia per la vida i s'esforçava a transmetre el seu testimoni de fe. Ja no era director del Col·legi Claret, però continuava com a psicòleg i professor. Estava casat i tenia dos fills. Després de sis anys lluitant contra la malaltia, Xavier Melgarejo ha mort a l'edat de 53 anys. El funeral és el 22 de febrer, a les 9.30 h, a la parròquia Cor de Maria de Barcelona.

Quan li vam preguntar quin era el missatge essencial que volia transmetre als seus alumnes, ens va respondre: "Que estimin, que estiguin oberts a al vida i que aprenguin tot el que puguin però sempre amb amor." "La fusió entre fe i coneixement és fonamental", prosseguia, "és important aprendre com és la vida i també donar-li un sentit".

"Com t'imagines el més enllà, Xavier?", li vam preguntar. "No en tinc ni idea", va dir ell, "però del que estic segur és que no deu ser estàtic. És a dir, crec que continuarem aprenent i intensificant el nostre amor". Que així sigui


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET