Ràdio Estel
AVUI ÉS FESTA 
Mor Jaume Berdoy
L'Avui és festa d'aquesta setmana
 26/02/2017

Déu vos guard, amics, avui és festa.

Dijous passat a Vilafranca del Penedès es van celebrar les exèquies de mossèn Jaume Berdoy, vicari general de Sant Feliu de Llobregat i rector d’aquesta població des del 2007. Tenia 70 anys. Havia ocupat diversos càrrecs, però sobretot havia acompanyat moltes persones, seglars i capellans. L’església era plena de gom a gom i es veien llàgrimes en molts ulls.

Jaume Berdoy era un home de fe, vital, acollidor, amb bon humor, que va contribuir  molt a estructurar el bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Havia sembrat molt. I aquell comiat, tan massiu, era la resposta més eloqüent.

El bisbe Agustí Cortés, a l’homilia, va explicar que feia quinze dies, quan havia parlat per darrera vegada amb ell —una llarga conversa—, el mossèn li havia ensenyat un paper petit, molt desgastat, on hi portava escrit el Salm 15. Mossèn Jaume li va dir al bisbe Agustí que el llegia cada dia després de Completes des de feia quaranta anys. El salm, que havíem cantat feia un moment tota l’assemblea, entre d’altres coses diu: “Sempre tinc present el Senyor; / amb ell a la dreta, mai no cauré. / El meu cor se n'alegra i en faig festa tot jo, / fins el meu cos reposa confiat: / no abandonaràs la meva vida enmig dels morts/ ni deixaràs caure a la fossa el qui t'estima.”

En sortir a la plaça, dues colles castelleres havien preparat cada una un pilar. El van dreçar davant del fèretre de mossèn Jaume, voltat de bisbes, preveres i laics. El silenci es podia tallar. Els enxanetes van alçar el braç. Havien coronat els pilars, com mossèn Jaume Berdoy havia coronat la seva fecunda vida. I és que l’entrada al Cel és, en el fons, una gran festa.

Que tingueu una bona festa.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET