Ràdio Estel
AVUI ÉS FESTA 
Trobades
L'Avui és festa de Diumenge de Pasqua
 16/04/2017

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Pasqua, la festa més important del calendari cristià

Aquesta Quaresma, un grup d’amics, voluntaris de la Catedral i de Sant Jeroni de la Murtra, vam visitar el Monestir de Sant Benet de Montserrat. Les monges, sempre acollidores, ens van dir una cosa molt bonica, que ens havíem retrobat —feia uns mesos elles també ens havien visitat— i que “trobada” equival a Pasqua. Així que, encara que fóssim en temps de Quaresma, estàvem celebrant ja la Pasqua. Quan passats uns dies el dominic fra Jean Jacques Pérennés va rebre el sisè Memorial Cassià Just que atorga la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat per al foment de la trobada entre les tradicions cristiana i islàmica, ens va dir: “Sempre prefereixo la paraula trobada abans que la paraula diàleg. Aquesta última es dilueix amb freqüència en un mar de paraules i les paraules poden ser enganyoses. Al contrari, la trobada sempre es refereix a una comunió d’intel·ligències, a una comunió dels cors i no de les paraules”.

I què són les aparicions pasquals si no trobades de Jesús: amb la seva Mare, amb Maria Magdalena, amb els d’Emmaús, amb els apòstols...?

Tant de bo que en aquests cinquanta dies de la cinquantena pasqual tinguéssim molts trobaments i retrobaments, mirats amb ulls de fe, cada un pot ser una Pasqua.

Que tingueu una bona Pasqua.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET