Ràdio Estel
AQUESTA SETMANA Foto: MCS
"Convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català"
Nota dels bisbes de Catalunya "sobre el moment que està vivint el nostre país"
Carme Munté 12/05/2017

Els bisbes catalans, aplegats els dies 10 i 11 de maig en la reunió n. 222 de la Conferència Episcopal Tarraconense, han fet pública una "nota sobre el moment que està vivint el nostre país". En aquesta nota, demanen que "es fomenti i promogui la cultura del diàleg", i que els catòlics de totes les opcions polítiques "siguin instruments de pau i concòrdia enmig de la societat catalana". "Creiem humilment -manifesten els bisbes catalans- que convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional, especialment la seva llengua pròpia i la seva cultura, i que es promogui realment tot allò que porta un creixement i un progrés al conjunt de la societat, sobretot en el camp de la sanitat, l'ensenyament, els serveis socials i les infraestructures".

Per als bisbes catalans, "el veritable progrés dels pobles exigeix també l'erradicació de la corrupció". "És absolutament prioritari i just que en tots els àmbits públics del conjunt de l'Estat es combati la corrupció, que tant de mal fa a la societat. Ens dol i ens avergonyeix que la corrupció s'hagi pogut convertir en quelcom natural fins al punt d'arribar a constituir una pràctica habitual en les transaccions comercials i financeres, en els contractes públics o en moltes negociacions que impliquen agents de les administracions públiques."

Els bisbes catalans s'han reunit al santuari de la Mare de Déu de Loreto, a Tarragona, presidits per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET