Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Anem bé en la promoció de la bicicleta, però cal insistir molt"
Hi coincideixen Andrés Tigero (Federació de Ciclisme), Santi Ribas (Generalitat), Salvador Fuentes (Diputació) i Esteve Rifà (Arquebisbat)
@IgnasiMiranda 25/05/2017

La necessitat de potenciar i protegir l’ús de la bicicleta a les vies públiques, urbanes i interurbanes ha estat, aquest dijous, el tema central del programa El Mirador de l'actualitat. Els participants han reconegut que la successió d’atropellaments comesos per conductors amb alts índexs d’alcohol i drogues fa mal però no acaben amb l'objectiu de millorar les condicions d'ús d'aquest mitjà de transport, que és "saludable, recomanable, pràctic i fins i tot ràpid". Han compartit el col·loqui Andrés Tigero, president de Sport Ciclista Sant Andreu i membre Comissió de Seguretat Viària de la Federació Catalana de Ciclisme, Salvador Fuentes, tècnic de Mobilitat de la Diputació Barcelona, Santi Ribas, sotsdirector general d'Infraestructures de Mobilitat, i Esteve Rifà, col·laborador de la Pastoral del Trànsit a l'Arquebisbat de Barcelona. Tots han coincidit en la idea que "anem bé en la promoció de la bicicleta, però cal insistir molt".

Entre altres reflexions, Fuentes ha criticat la proposta d'ofici feta, ara fa unes setmanes, per la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà. "Pretén obligar els ciclistes a assegurar i matricular la seva bicicleta per poder circular per la ciutat, cosa que només és obligatòria a Zimbabwe. No té cap possibilitat de prosperar una iniciativa així ara per ara, perquè hi ha l'alternativa de fer l'assegurança voluntària i no penalitzar el qui utilitza aquest transport", ha comentat. Ribas ha destacat que, en un recent congrés sobre la bicicleta, "es va valorar com a exemplar una ciutat com Copenhague, on l'argument dels ciclistes inclou en primer lloc el temps que es triga, en segon lloc la pròpia salut i només en tercera posició, les qüestions mediambientals". Tigero ha recordat que "és imprescindible respectar tothom, però cal sensibilitzar des del fet que les llicències esportives dels ciclistes no augmenten en la mateixa proporció que els accidents, i aquí cal fer alguna cosa". Finalment Rifà ha comentat que "està bé protegir els ciclistes, però és important tenir present que també cal ajudar vianants, conductors de cotxes i motos i, en definitiva, tots els usuaris de la via pública".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dijous 25 de març.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET