Ràdio Estel
Juli
ALTRES 
Ràdio Estel a la FiraGran 2017
Dimecres 31 de 10h a 13h, programació especial.
Mercè 26/05/2017

Un any més, arriba la Fira de la gent gran, FiraGran, una proposta activa i participativa, amb un desenvolupament d’un ampli ventall d’activitats dirigides i realitzades per la gent gran. El director de FiraGran, el socioleg especialitzat en la pobloblació més avançada Juli Simón, i el portaveu de fira, Àngel Rodríguez han visitat la Fórmula Estel. El certamen arrenca el proper dimecres 31 de maig, i dura fins al 3 de juny. Es fa a les Drassanes Reials de Barcelona, amb entrada lliure. 

Fira Gran ofereix un cop més, i ja arriba a la seva dinovena edició, centenars d'activitats per promoure l'envelliment actiu. 
Juli Simon, director del saló ha assegurat aquest divendres, a Ràdio Estel, que una de les novetats d’aquest any són els fórums i els debats que es crearan al Saló de la Gent Gran. Es parlarà, per exemple, de la prevenció de la salut mental. Segons Simón,  “una de les grans amenaces de la gent gran per patir una depressió es no dormir bé". En aquesta línia, ha afegit que "el col·lectiu que dorm pitjor és la gent gran. FiraGran és una aparador de totes les inquietuts que preocupen aquest col·lectiu”.
  
 
Per la seva banda, el portaveu de FiraGran ha afirmat que “la crisi que estem vivint ens dona peu a fer activitats socials de cara als més necessitats, una opció que ens mou a fer coses”. Juli Simón també ha parlat a Ràdio Estel de "l’edatisme". Aquest concepte  és una actitud discriminatòria envers un pacient consistent a abstenir-se d’aplicar-li mitjans diagnòstics o terapèutics que li serien beneficiosos a causa exclusivament de la seva edat avançada. Simón ha conclòs que “l’edatisme ho contamina tot, i ha de ser una de les propostes socials que cal superar”. Àngel Rodríguez, en un altre moment, ha destacat que “hem de treure la classificació de gent gran, perquè gent gran ho som tots, i hem de donar vida als anys”. 

Recordem que, des de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha creat el lema “Sóc gran, i què?. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran, amb el suport del Consell Assessor de la Gent Gran, per a qüestionar de forma participada els estereotips i prejudicis que, per raó d’edat, sovint pateixen les persones grans, i reivindicar així el seu dret a la diferència i a la igualtat lluitant contra les discriminacions. FiraGran, és un aparador dels serveis, productes i tecnologies adreçats a millorar la qualitat de vida de la gent gran. Un fòrum de participació sobre aquells temes que preocupen a la gent gran. Plataforma per a totes les entitats que treballen a favor de la gent gran. Espai per a la informació i l’assessorament de la gent gran, i també un punt de trobada dels professionals especialitzats en atendre a la gent gran.

El dimecres 31 de maig, Ràdio Estel us oferirà una programació especial en directe des de FiraGran 2017, el saló de la gent gran de Catalunya. De 10 del matí a 2 del migdia, vine al Museu Marítim de Barcelona a viure-ho amb nosaltres! Tertúlies, entrevistes a expositors, el programa  La Consulta amb tots aquells que vingueu a veure’ns i molt més. El dimecres 31 a partir de les 10 del matí, Ràdio Estel en directe des de FiraGran 2017, al Museu Marítim de Barcelona (Avinguda de les Drassanes sense número). T’hi esperem!

Podeu escoltar l'entrevista clicant aqui (minut 10:32)
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET