Ràdio Estel
ACTIVITATS 
Un Sant Jordi ple d’activitats
Entitats d’Església organitzen diverses iniciatives per celebrar la Diada
Macià Grau 20/04/2018


1. Catalunya Cristiana

L’equip de la revista Catalunya Cristiana estarem de 15.50 a 20h a la parada de l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), situat a la Rambla de Catalunya número 51. Des d’allí oferirem informació de la nostra Fundació a tots els que ho vulguin, i repartirem també exemplars gratuïts del número de Sant Jordi.

 

2. Ràdio Estel

Ràdio Estel farà una programació especial per la diada des de l’Ateneu Barcelonès (carrer Canuda número 6), que començarà a les 11h i finalitzarà a les 18.30h. Serà una bona oportunitat per veure com treballen els locutors i conèixer des de dins l’emissora cristiana.

 

3. Càritas Diocesana de Barcelona

Càritas estarà present per Sant Jordi com cada any a la parada situada a la Plaça Nova número 1, on a part de la venda de llibres i roses s’organitzaran activitats per a tota la família, com pintar dibuixos, fer punts de llibre i roses de caramel, entre d’altres. Tots els beneficis obtinguts durant la Diada aniran destinats als projectes de suport a la criança de l’entitat.

A més, a les 16h el Cor de Gospel del Lloc de la Dona actuarà en directe al mateix establiment, i a les 17h es farà un taller de creació de punts de llibre amb els joves i adolescents dels centres oberts.

 

4. Amics de la Gent Gran

El grup Amics de la Gent gran aquest any per la Diada farà una campanya especial per combatre la discriminació de les persones grans, amb el nom de “Roses Contra l’Oblit”, que té com a ambaixador al còmic Andreu Buenafuente. L’entitat portarà roses i llibres a centenars de persones grans que pateixen soledat, i vendrà roses fetes de roba i feltre a la botiga solidària d’Amics de la Gent Gran i a les botigues Catalunya Abacus Cooperativa, Natura i Casa del Llibre. La recaptació del producte anirà destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat.

 

5. Fundació Sant Joan de Déu

El Movistar Centre de plaça Catalunya tindrà a la venda roses fresques, polseres de Sant Jordi, xapes il·lustrades, imants amb magnetisme i punts de llibre que formen part dels productes solidaris de la Fundació Sant Joan de Déu. Igualment, davant el Museu de la Casa de les Punxes hi haurà una paradeta de la  fundació. L’entitat ens proposa coomprar aquests productes per regalar la diada de Sant Jordi, per ajudar-los a atendre i acompanyar les persones més vulnerables.

 

6. Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona

La Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona, situada al carrer de sant Pau 4, de Tarragona, al Centre Tarraconense El Seminari, oferirà un any més, amb motiu de la diada de Sant Jordi una selecció de «llibres a cegues». Tothom qui ho vulgui podrà adquirir el seu llibre-regal jugant a un simple joc que els ajudarà a escollir el «llibre a cegues» que s’adapti a la seva personalitat.

També, durant tot el dia, la Biblioteca oferirà una jornada de portes obertes amb visites guiades per conèixer els espais de la Biblioteca antiga.

 

7. Arrels

La Fundació Arrels celebrarà la diada de Sant Jordi a la parada de venda de Roses al c/ Sant Antoni (de 9:30h a 20h). Allí es vendran roses naturals, artesanals (fetes pels nois del programa de Reinserció), punts de llibre i llibretes. A més, es farà un sorteig d’un smartbox per a tots els que comprin la Rosa i deixin les seves dades.

 

8. Basílica de la Sagrada Família

La Sagrada Família organitzarà una visita exclusiva fora d’horari, el 22 d’abril a les 20:15, per començar el Sant Jordi d’una manera molt especial. La visita, que durarà 45 minuts, consistirà en un recorregut per tota la basílica amb un guia, que explicarà detalls i anècdotes sobre el Temple i la seva relació amb la ciutat de Barcelona.

 

9. Fundació Servei Solidari

La Fundació Servei Solidari celebrarà la Diada de Sant Jordi amb la campanya #ReciclaCulturam que proposa juntament amb les escoles, universitats, empreses i administracions que tots els nostres llibres tinguin una segona vida i puguin arribar a persones immigrants per alfabetitzar-se o aprendre el castellà i el català. Totes les entitats que hi col·laboren oferiran al servei dels ciutadans un Punt Recicla Cultura, on es podran deixar els llibres que es vulguin donar. Igualment l’equip de Servei Solidari i alguns voluntaris estaran a les parades de la Rambla Catalunya i la Rambla del Raval. 
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET