Ràdio Estel
Consellers i diputats van participar en una tancada als Caputxins de Sarrià en suport als presos independestistes el 6 de desembre.
AQUESTA SETMANA Foto: Agustí Codinach
“Respecte i profunda preocupació” davant la vaga de fam dels presos independentistes
Els bisbes de Catalunya responen a la carta oberta de la germana de Jordi Turull
Macià Grau 10/12/2018

Després que la germana de Jordi Turull enviés una carta als bisbes de Catalunya per demanar a l’Església que actuï davant la “injustícia” que pateixen els líders independentistes, dilluns 10 de desembre la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) ha fet pública la resposta conjunta dels prelats catalans a Isabel Turull.

En el text, els bisbes catalans expressen el seu “respecte i profunda preocupació” davant la vaga de fam que porten a terme quatre dels presos polítics, i a la vegada mostren el seu desconcert davant la seva situació: “costa d’entendre la llarga presó preventiva, sense que s’hagi celebrat encara cap judici oral”. És per això que els bisbes aprofiten la carta per demanar un “judici amb plenes garanties i en el mínim període de temps possible”. Com expliquen a la missiva, ja a la reunió de la CET feta el passat mes de juliol van manifestar el seu desig perquè s’arribés a una solució justa i acceptable, “feta des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú”.

D’altra banda, els 13 prelats catalans també expliquen que molts d’ells “han visitat de forma discreta però compromesa els qui pateixen la manca de llibertat”, i que ho faran novament amb motiu del Nadal ja proper. A més, com es pot llegir a la carta, alguns bisbes fins i tot s’han entrevistat amb els familiars dels presos per tal de donar-los suport en aquests moments de sofriment.

Finalment, els bisbes també han volgut respondre a la petició d’Isabel Turull, que reclamava que la institució no es quedés “tancada als despatxos”. Davant d’aquestes paraules, els prelats expressen el seu “respecte escrupolós vers les diverses opcions polítiques lícites i presents en la comunitat eclesial”, i manifesten que “no és absentisme o distància freda sinó valoració positiva de la pluralitat que actualment es dona entre nosaltres i atenció pastoral a la unitat eclesial i a la caritat que ha de regnar en tot”.  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET