Ràdio Estel
ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
Mons. Piero Marini, guanyador del V Memorial Pere Tena que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica
És l’arquebisbe titular de Martirano i president de la Comissió Pontifícia per als Congressos Eucarístics Internacionals
Redacció 14/12/2018

El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) ha anunciat que Mons. Piero Marini serà el guanyador del V Memorial Pere Tena, un guardó creat per recordar la memòria del fundador del CPL, el bisbe Pere Tena (1928-2013), amb la intenció de promoure tot el que ajuda a viure la litúrgia de l’Església al nostre món actual.

Mons. Marini va ser l’encarregat de dirigir el grup de treball que va desenvolupar la concreció de les orientacions de la Constitució sobre la sagrada litúrgia el 1965, que posava les bases de la renovació litúrgica impulsada pel Concili Vaticà II. La tasca per la qual és més conegut però, és la seva feina com a Mestre de les celebracions litúrgiques pontifícies durant vint anys, des del 1987 fins al 2007, amb els papes Joan Pau II i Benet XVI. Actualment, és l’arquebisbe titular de Martirano, i el president de la Comissió Pontifícia per als Congressos Eucarístics Internacionals.

Després d’anunciar el guanyador del guardó, en els propers dies el CPL comunicarà la data i el lloc de lliurament del V Memorial Pere Tena, que va començar el 2015 i fins ara s’ha concedit a l’Abadia de Montserrat (2015), al bisbe Julián Lopez i al pare Joan Maria Canals (2016), a Mons.Víctor Sánchez (2017) i a la Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina (2018).
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET