Ràdio Estel
Cristianisme i Justícia
COMUNICACIÓ 
“La dreta eclesial i la dreta econòmica s’han aliat per fer caure Francesc”
Cristianisme i Justícia fa un repàs de l’any 2018 i expressa la seva preocupació pel retrocés democràtic global
Redacció 28/12/2018

Com cada any, a finals de desembre el centre d’estudis de Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) publica una reflexió on repassa els esdeveniments més destacats del curs i els analitza profundament. D’aquesta manera, a través d’un comunicat que es pot consultar a la pàgina web cristianismeijusticia.net, l’entitat ha expressat les seves valoracions i les preocupacions sorgides a partir dels fets del 2018.

El text, titulat “Núvols foscos... però el sol no desapareix”, se centra principalment a alertar de l’augment de l’autoritarisme arreu del món, que com explica ha “ofegat l’esperança d’un progrés en la humanització de les nostres societats”. Segons el centre, a causa d’esdeveniments com la crisi econòmica o la proclamació d’Estat Islàmic, s’ha acabat produint un ressorgiment de l’autoritarisme que es va estenent a poc a poc, com s’ha demostrat a Espanya amb els resultats de les recents eleccions andaluses. En aquest context, l’entitat ha aprofitat el comunicat per denunciar tots aquells que utilitzen el cristianisme com a argument per imposar aquests models autoritaris.

L’Església de Francesc

A banda de la preocupació pel retrocés democràtic, el centre també ha fet una reflexió a l’entorn de l’Església liderada pel papa Francesc, que com explica, es veu coberta pels núvols foscos de l’autoritarisme: “La dreta eclesial i la dreta econòmica s’han aliat per fer caure Francesc.”

Aquesta afirmació fa referència a l’extrema dreta eclesial que s’ha mostrat contrària al Papa i al seu intent de retorn a la senzillesa de l’evangeli. Com ha exposat al text, aquesta situació de confrontació ha provocat “una lluita entre dos paradigmes religiosos, un que busca una Església elitista dels purs, i un altre que cerca un Déu evangèlic que és Amor”.

Finalment, després de denunciar l’autoritarisme que avança sense complexos, el centre també destaca diversos signes d’esperança per creure que es pot revertir la situació, com són la convocatòria del Papa d’una reunió internacional per tractar el tema de la pederàstia, o el paper de la dona en el procés de canvi de la societat i l’Església, que cada vegada és més protagonista.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET