Ràdio Estel
EDITORIAL 
40 i 25
Redacció 03/01/2019

L’any 2019 s’escauen els 40 anys del setmanari Catalunya Cristiana, fundat el 1979, i els 25 de Ràdio Estel, que va començar a emetre el 1994. És motiu per donar-ne gràcies a Déu i als lectors i oients que amb la seva fidelitat donen sentit a aquests dos mitjans. Fem extensiu aquest agraïment als més de dos-cents voluntaris que generosament col·laboren amb la vintena de professionals que formem l’equip de redacció i producció. Ho fan, alguns des del principi, amb els seus articles d’opinió, amb comentaris a l’evangeli i a la litúrgia, amb reportatges culturals i socials, responent a les nostres qüestions, participant en tertúlies... Si tots fossin professionals contractats, aquests mitjans en l’actual conjuntura foren insostenibles.

Volem ser dos instruments de comunicació de l’Església en sortida que proposa el papa Francesc. Les commemoracions que tenim previstes per a aquestes efemèrides giraran al voltant de tres eixos:

Fe. Molts es pregunten si Catalunya avui ha deixat de ser cristiana, si som els darrers cristians. En una sèrie d’articles al setmanari, personalitats rellevants donaran resposta a aquesta delicada qüestió. No obstant, els qui treballem a la redacció d’ambdós mitjans som testimonis quotidians dels exemples de fe compromesa que es generen a les diòcesis de Catalunya, d’Espanya i del món. En contra del que alguns afirmen, és impropi parlar d’ideologia catòlica. El papa Francesc ha dit clarament que el cristianisme: «No és una ideologia o un sistema filosòfic, sinó un camí de fe a partir d’un esdeveniment que van testimoniar els primers deixebles de Jesús» (Catequesi de Pasqua de 2017).

Diàleg. L’Església a Catalunya ha de fer una proposta decidida de diàleg amb el món de la cultura i dels mitjans de comunicació que en formen part rellevant. El bisbe Joan Carrera deia que la distinció entre Església i societat és perillosa: l’Església forma part també de la societat amb les seves llums i ombres i ha de ser llevat dins la pasta. El diàleg avui ha de tenir també una dimensió ecumènica i interreligiosa.

Comunió. Segons el P. Federico Lombardi s.j., un referent dels comunicadors, la comunió ha de ser l’horitzó de tot comunicador cristià. Procurar ser artífexs de comunió en circumstàncies adverses no és gens fàcil. Però reiterem el nostre compromís d’aportar el nostre granet de sorra al diàleg, a la negociació, a l’elaboració de projectes sostenibles, a l’obertura de nous horitzons, tenint sempre com a nord aquella anhelada unitat que Jesucrist proposava: «Que siguin una sola cosa» (Cf. Jn 17,21).

Ens posem confiadament sota la intercessió de la Mare de Déu de Montserrat, de sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i de l’arcàngel sant Gabriel, patró de la ràdio.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET