Ràdio Estel
MC Arquebisbat Barcelona
ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
La parròquia de Sant Cebrià, pionera en sostenibilitat
És la primera parròquia d’Espanya a instal·lar plaques solars per autoabastir-se energèticament
Redacció 21/01/2019

A principis del 2019, la parròquia de Sant Cebrià (arquebisbat Barcelona) va inaugurar la instal·lació de plaques fotovoltaiques que li permetran autoabastir-se energèticament. Aquesta actuació, que ha tingut un cost de 5.800 euros, ha fet que la parròquia de Barcelona s’hagi convertit en la primera de l’Estat espanyol a tenir aquest tipus d’instal·lació, i per tant en una pionera pel que fa a la sostenibilitat.

Com ha explicat l’arquebisbat de Barcelona en un comunicat, la iniciativa va sorgir de la mateixa encíclica Laudato Si del papa Francesc, on s’aposta per una ecologia integral i es destaca la preservació del clima com a bé comú. La instal·lació d’aquestes plaques, per tant,  no només servirà per abaratir costos energètics a la comunitat, sinó que també formarà part de la lluita per combatre al canvi climàtic.

Gràcies a aquest projecte, que està previst que en 8 anys ja estigui amortitzat, la parròquia serà autosuficient energèticament durant quasi tot el cicle solar, tot i que com ha explicat el seu rector, Mn. Joan Garcia de Mendoza, hi hauran períodes de menys estalvi: “Durant l’hivern l’energia es destina especialment a atendre la demanda de calefacció del menjador social que ofereix cada matí la comunitat.”

 
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET