Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Ens falten el doble d'agents rurals"
Mireia Martínez, delegada de la Secció Sindical d'Agents Rurals de la Candidatura Autònoma de Treballadors i Treblladores de Catalunya de l'Administració de Catalunya, afirma, que el cos s'està quedant sense efectius
Redacció 26/03/2019

Els sindicats dels Agents Rurals alerten que el cos necessita el doble d'efectius que els que té actualment. Això fa que el servei a la societat i al medi natural no doni la mateixa qualitat i més tenint en compte que la feina s'ha multiplicat. Una de les raons és que la plantilla hores d'ara és de 480 persones i té una mitjana d'edat d'entre 50 i 52 anys. En pocs anys doncs quedarà reduida considerablement si des de l'administració no es prenen les mesures corresponents. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb Mireia Martínez, delegada de la Secció Sindical d'Agents Rurals." tenim un problema de personal important que s'ha de resoldre, ja que els treballadors es queixen que cada cop hi ha més feina, més mal feta, i amb menys treballadors. No s'està donant el servei als boscos ni al medi ambient que es mereix la societat. Des de la Generalitat s'han convocat oposicions a Bombers, Mossos d'Esquadra i Mestres tot al contrari que al cos d'Agents Rurals, que de moment no s'han convocat."


Actualment des del cos d'Agents Rurals tampoc no estan d'acord que hagin d'anar armats per fer feines de gestió, que ocupen el 85% del seu temps. Les previsions meteorològiques són dolentes per la forta calor que s'espera de cara a l'estiu i la probabilitat que hi hagi incendis és alta i el sindicat demana més personal.

Sant Julià de Ramis i persones sense llar

Al programa també s'ha parlat de la desició de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis de portar l'Estat davant dels tribunals perquè retorni els diners republicans espoliats pel franquisme amb el seu alcalde Marc Puigtió. Amb Ferran Busquets, director d'Arrels Fundació, hem fet una pinzellada a la situació de les persones que no disposen d'un habitatge per viure.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET