Ràdio Estel
EDITORIAL 
Passar de mort a vida
Redacció 16/04/2019

Enguany, les festes de Pasqua de Resurrecció (21 d’abril) i Sant Jordi (23 d’abril) venen seguides al calendari. I encara hem de comptar que el Dilluns de Pasqua, en molts indrets, és també festiu. Celebrem la festa de les festes i la diada d’un màrtir, el patró de Catalunya. Encara que Sant Jordi sigui laborable, és, sens dubte, el dia més festiu als carrers i places de ciutats i pobles. Per això aquest número de Catalunya Cristiana és extraordinari (64 pàgines).

Pasqua és el pas de mort a vida. Encara aquesta expressió és usada, en la parla comuna, per descriure el trànsit d’una situació difícil o tensa a un nou estat més plaent i tranquil. En aquest sentit, publiquem el testimoni del familiar d’una víctima d’abusos i esclavatge infantil, que fou llegit a Lleida en la recent vetlla de pregària presidida pel bisbe Salvador Giménez titulada Amb el papa Francesc lluitem contra els abusos sexuals. El testimoni va descriure la víctima com «un mort en vida, anul·lat, sense projectes, ni somnis, ni il·lusions» i va fer palès com l’acompanyament sol·lícit, proper i afectuós, pot ajudar una persona damnada a passar de mort a vida: «Volem que la Bona Notícia de Jesús, la fortalesa que ens ha donat per viure, malgrat tot el que hem sofert, sigui un referent per a tots els altres. Necessitem i volem anunciar-ho. Demanem al Senyor que ens doni salut als germans per atendre, tenir cura i acompanyar el nostre germà, per tal que la resta de la seva vida sigui digna, plena d’afecte i d’amor, perquè un temps li fou robat.»

D’altra banda, la festa de Sant Jordi —de tantes ressonàncies cíviques i patriòtiques—, s’escau enguany en la proximitat de les eleccions. El cardenal Joan Josep Omella, en una carta dominical recent, titulada L’escalf de la llar (7/4/2019), demana als polítics que no s’oblidin del dret de gaudir d’un habitatge digne i adequat, un dret que recull l’article 25 de la Declaració dels Drets Humans i l’article 47 de la Constitució espanyola. També les persones sensesostre o amenaçades de desnonament que troben o retroben l’escalf d’una llar «passen de mort a vida».

Desitgem als nostres lectors i subscriptors una bona Pasqua de Resurrecció i una feliç Diada de Sant Jordi, recordant que la festa i el compromís, per ser autèntics, han d’anar sempre units.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET