Ràdio Estel
EDITORIAL 
Els bisbes europeus davant les eleccions
Redacció 30/04/2019

Diumenge 26 de maig celebrarem també eleccions al Parlament Europeu. En aquests comicis —que formen part de les eleccions convocades a tota la Unió Europea— s’elegiran els 54 diputats de l’Eurocambra. Els bisbes europeus de la COMECE (Comissió dels Episcopats de la Comissió Europea) conviden els creients i les persones de bona voluntat a participar-hi, tenint presents els principals reptes i incerteses a què s’enfronta la UE, entre els quals trobem:

—La digitalització: una veritable mutació que té un impacte en el futur del treball, la protecció de dades personals, els múltiples usos de la intel·ligència artificial… Per a la COMECE és fonamental preservar la centralitat de la persona humana i que puguem recuperar el control de les nostres vides per a un enfocament basat en marcs ètics sòlids. Això implica prendre decisions per tal que l’economia i les finances ens serveixin millor a tots, especialment els més vulnerables. Les regles i pràctiques beneficioses per a la família haurien de desenvolupar-se a la UE, acompanyant el desenvolupament humà integral de persones i comunitats.

—La demografia ha de tornar a situar-se al centre: afecta tant la natalitat com l'envelliment. La manca d’esperança i perspectives fa que diversos països vegin una forta disminució de la seva població. Els joves europeus han de sentir-se tranquils per poder estar en condicions de formar una família i retornar l'esperança al seu país d'origen a través de projectes comuns i mútuament beneficiosos. El benestar de la família humana es relaciona amb una Unió que fomenta una economia social de mercat. Les polítiques per reduir la pobresa haurien de basar-se en la idea que allò que funciona per als menys afortunats funciona per a tothom.

—Migració, asil i integració: s’espera un esforç renovat per trobar solucions efectives i compartides sobre migració. La integració és una qüestió no sols per a les persones que entren a la UE, sinó també per als ciutadans de la UE que es traslladen a un país diferent al propi. La migració i l'asil no són qüestions aïllades, sinó que es relacionen amb la solidaritat, en una perspectiva centrada en la persona, en polítiques econòmiques i demogràfiques efectives.

Votar en aquestes eleccions significa també assumir la responsabilitat del paper únic d'Europa a nivell mundial. Europa és gran, però el bé comú és més gran que Europa. Per exemple, la cura del medi ambient i el desenvolupament sostenible no es poden limitar a les fronteres de la UE: els resultats electorals afectaran decisions que atenyen la totalitat de la humanitat.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET