Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Colònies perquè tots els infants puguin continuar jugant
El programa Invulnerables fa una crida per aconseguir beques
Sor Lucía Caram 05/06/2019

«Tothom em pregunta què vull ser de gran, però l’únic que vull ara és poder jugar i estudiar com la resta de companys de classe.» Aquesta va ser la queixa de la Daniela, de 9 anys, que ha entrat al programa Invulnerables contra la pobresa infantil. La seva família viu en una gran precarietat econòmica i per a ella poder anar a l’escola o a l’Espai Caixa Francesc d’Assís de Manresa és l’oportunitat de ser el que és: una nena; de deixar aparcada la tensió que es respira a casa a causa de la precarietat de l’habitatge, la fragilitat de la relació dels pares i la dificultat per menjar tres àpats al dia.

La Daniela és una dels 280.000 menors que a Catalunya viuen en situació de pobresa. La mare no troba feina i el pare treballa per un sou de 800€/mes, amb hores extres no cobrades i en condicions molt precàries. La pobresa infantil és un drama que colpeja infants i pares; que paralitza l’esperança de transformació, i que condemna a no poder sortir del maleït cercle de la pobresa que s’hereta, que es transmet de pares a fills i que mutila la dignitat de persones que tenen dret a viure amb dignitat i benestar.

Ells, els petits, no poden esperar, ja fem tard, la pobresa ja els ha robat part de la infància, i és una amenaça que els pot hipotecar el futur. No podem quedar-nos indiferents, com si no passés res: perquè està passant. És una qüestió que ens afecta a tots. Per això ens mobilitzem, creem xarxes de complicitat per sumar esforços i aconseguir recursos.

Ens preocupa que la Daniela i tants infants, aquest estiu, es quedin a casa una vegada més. I ens preocupa perquè durant aquest temps d’estiu, no tenen a casa el suport que necessiten, o els seus pares no tenen els recursos creatius, les iniciatives, ni les possibilitats o mitjans per oferir-los espais de diversió i de joc.

Atenció: un de cada tres infants no podrà tenir «vacances». Ens neguem que això passi tan a prop nostre. Ens neguem que s’aturi el seu procés formatiu, perquè les activitats de diversió també són educatives. Per això, des d’Invulnerables, hem llençat, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, una campanya amb l’objectiu d’aconseguir beques per a tothom. Volem que res no els impedeixi ser infants i continuar jugant.  Et demanem que ens hi ajudis. Com? Enviant un whatsapp o trucant al telèfon 623 610 163, o fent un donatiu al compte de “la Caixa”: ES12 2100 9046 9302 0001 5732


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET