Ràdio Estel
El cardenal Levada
VATICÀ 
Mor el cardenal William Joseph Levada
El purpurat era prefecte emèrit de la Congregació per a la Doctrina de la Fe
AICA 27/09/2019

El cardenal nord-americà William Joseph Levada, prefecte emèrit de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, ha mort a Roma amb 83 anys.

El purpurat va ser el primer successor del cardenal Joseph Ratzinger al capdavant de la Congregació després de la seva elecció com a Papa amb el nom de Benet XVI.

A més de prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, el cardenal Levada va ser membre de la Pontifícia Comissió Ecclesia Dei, de la Congregació per a les Causes dels Sants, de la Congregació per als Bisbes, de la Congregació per a Educació catòlica i del Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians.

El cardenal Levada va néixer el 1936 a Long Beach (arxidiòcesi de Los Angeles). El 1958 va ser enviat a Roma per continuar la formació, es va graduar en estudis teològics a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma i va rebre el doctorat en Sagrada Teologia Magna.

Va ser ordenat sacerdot el desembre del 1961, va tenir encàrrecs pastorals en diferents parròquies i va donar classes de Teologia a la St. John’s Seminary School of Theology.

El 1976 va ser nomenat oficial de la Congregació per a la Doctrina de la Fe i va donar classes de Teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana.

El 1983 va ser nomenat bisbe i del 1986 al 1993 va servir com l'únic bisbe nord-americà al Comitè editorial de la Comissió vaticana per al Catecisme de l’Església catòlica.
El 1995 va ser nomenat arquebisbe de San Francisco i el 1997 va participar en el Sínode de Bisbes per a Amèrica. Va ser nomenat prefecte per a la Congregació per a la Doctrina de la Fe el 2005 i creat cardenal el 2006.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET