Ràdio Estel
VATICÀ 
El Papa alerta sobre els nous colonialismes
Francesc inaugura el Sínode de l’Amazònia i demana revifar el foc de la missió
Redacció 07/10/2019

El papa Francesc ha obert aquest diumenge el Sínode de Bisbes sobre l’Amazònia amb una missa celebrada a Sant Pere del Vaticà. El Pontífex ha expressat el desig que aquesta assemblea serveixi per “renovar els camins de l’Església a l’Amazònia, de manera que no s’apagui el foc de la missió”.

Francesc ha contraposat el foc de Déu i el del món, i ha explicat que “quan els pobles i les cultures es devoren sense amor i sense respecte, no és el foc de Déu, sinó del món. Quantes vegades el do de Déu no ha estat ofert sinó imposat, quants cops hi ha hagut colonialisme en lloc d’evangelització. Déu ens guardi de l’avidesa dels nous colonialismes”.

Per al Bisbe de Roma, “el foc aplicat pels interessos que destrueixen no és el de l’Evangeli. El foc de Déu és escalfor que atrau i aplega en unitat. S’alimenta amb el compartir, no amb els beneficis. El foc devorador s’estén quan es volen tirar endavant només les pròpies idees, fer el propi grup, cremar allò diferent per uniformar-ho tot i tothom”.

El Papa ha recordat als prelats que “som bisbes perquè hem rebut un do de Déu”. Per això ha advertit que “si ens n’aprofitem, si ens posem nosaltres al centre i no el do, deixem de ser pastors i esdevenim funcionaris: fem del do una funció i desapareix la gratuïtat. Acabem servint-nos nosaltres de l’Església per servir-nos nosaltres mateixos”.

Per això, Francesc ha demanat als pares sinodals que renovin aquest do, perquè “si tot roman com està, si els nostres dies estan marcats pel ‘sempre s’ha fet així’, el do desapareix”.

El Papa no ha oblidat que “molts germans i germanes a l’Amazònia porten creus pesades” i que “esperen el consol alliberador de l’Evangeli i la carícia d’amor de l’Església”. També ha recordat que “molts germans i germanes a l’Amazònia han entregat la vida”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET